Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα κοροναϊού σε παιδιά

Ανησυχία στους ειδικούς

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού που αφορούν παιδιά, όπως διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και μεταδίδει το ethnos.gr. Όπως μάλιστα τονίζεται μέσα σε μία εβδομάδα κατεγράφησαν επισήμως 709 κρούσματα σε παιδιά που αποτελεί περίπου το ¼ όλων των κρουσμάτων σε παιδιά από την αρχή της πανδημίας.


Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι η εικόνα αυτή δείχνει ότι η επιδημία στη χώρα μας είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Μάλιστα, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής και να οριστούν οι νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία στην περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα σε μαθητή.


Βασικός προβληματισμός είναι εάν θα πρέπει τελικά να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα τελικά εάν εντοπίζεται κρούσμα, σε αυτό το νέο πιο επιθετικό κύμα της επιδημίας. Άλλωστε είναι γνωστό πως και ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν εξίσου συχνά τον ιό και ιδιαίτερα τα παιδιά.


Συγκριμένα μέσα σε 7 ημέρες από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου εντοπίσθηκαν και κατεγράφησαν επισήμως από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά. Αριθμός εξαιρετικά υψηλός εάν σκεφτεί κανείς ότι από την πρώτη ημέρα της πανδημίας (24 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών συνολικά 3.088 κρούσματα, ενώ τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

2 σχόλια:

  1. Όταν οι γονείς είναι εργαζόμενοι τα παιδιά τα προσέχουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αν κολλήσουν απο τα παιδιά θα είναι ίσως πολύ αργά...Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι κάποια μέτρα πρέπει να αλλάξουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365