Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Συνεχίζεται το αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση – Προβλήματα σε πολλές περιοχές και τη δεύτερη μέρα

Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση, καθώς για δεύτερη μέρα αναφέρονται προβλήματα σύνδεσης από πολλούς μαθητές και μάλιστα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα.


Η τηλεόραση του Ant1 έδειξε καταγγελία γονέα:


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όσα σχολεία οι μαθητές χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να πάρουν σύνδεσμο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι κάτω.


Η αρχική ανημέρωση, όπως σημειώθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη από το γραφείο της υπουργού Παιδείας, ήταν ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή σε νεότερη άτυπη ενημέρωση, τα προβλήματα επιβεβαιώνονται και από το υπουργείο και γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν.


«Έχουμε πάρει μηνύματα ότι το σύστημα λειτουργεί. Θα το ελέγξουμε αν υπάρχουν προβλήματα. Η πλατφόρμα της Cisco είναι πολύ αξιόπιστη πλατφόρμα διεθνώς. Δεν την επιλέξαμε τυχαία. Αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το πρόβλημα καθώς το πρόβλημα δεν είναι της Ελλάδας αλλά της Ευρώπης» δήλωσε στον Ant1 η γενικής γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας κ. Αναστασία Γκίκα.


Υπ. Παιδείας προς εκπαιδευτικούς: Μην κάνετε υπερχρήση


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία:

– Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.


– Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.


– Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.


Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο.


Ζαχαράκη: Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες


Στην χθεσινή κατάρρευση του συστήματος της τηλεκπαίδευσης αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».


«Αντιλαμβάνομαι το άγχος των παιδιών για την απουσία. Επειδή επρόκειτο για σφάλμα του συστήματος δεν θα προσμετρηθούν απουσίες» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι εάν ξανά υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365