Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Η διασκέδαση των νέων ευθύνεται για την διασπορά του ιού - Τον Ιανουάριο το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε από το βήμα της Βουλής σχετικά με τον κοροναϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλή σχετικά με αντιμετώπιση του κοροναϊού λέγοντας ότι θα κάνει ειλικρινή αυτοκριτική, ενώ τόνισε πως πρέπει όλοι να αναλάβουμε τώρα τις ευθύνες μας.


Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι για το σαρωτικό δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά οι νέοι που διασκέδαζαν χωρίς μέτρα προστασίας. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι πιθανόν ως και τον Ιανουάριο η χώρα μας να λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου για τον κοροναϊό, το οποίο και θα είναι δωρεάν για τους πολίτες.


«H χώρα πέτυχε να ανασχέσει  το πρώτο κύμα της πανδημίας γιατί όλοι συστρατευτήκαμε σε μία κοινή προσπάθεια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως πρώτα οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα.


«Καταλαβαίνω πως έχουμε μία δυσκολία να συμφωνήσουμε στους αριθμούς, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει πως είναι λιγότερες οι προσλήψεις και τα κρεβάτια σε σχέση με αυτά που λέει η κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός παραθέτοντας τα λόγια της κ. Κοτανίδου ότι δηλαδή πως οι εντατικολόγοι ζητούν τα τελευταία 25 χρόνια την αύξηση των κλινών της ΜΕΘ και του προσωπικού.


«Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε με κρεβάτια και με προσωπικό τις ΜΕΘ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Όσον αφορά το δεύτερο κύμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση ξεκίνησε από τις τοπικές παρεμβάσεις προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση του κοροναϊού, πράγμα που έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.


«Όλοι προσπαθήσαμε να μην παγώσουμε την οικονομική δραστηριότητα, ωστόσο δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τις εστίες έξαρσης του κοροναϊού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως αναγκαστήκαμε να περάσουμε στο lockdown όταν τα κρούσματα αυξήθηκαν επικίνδυνα.


Το lockdown αυτή τη φορά έχει δύο βασικές διαφορές. Η καθολική χρήση της μάσκας και τα ανοιχτά σχολεία.


Επίθεση Τσίπρα στον Τουρισμό


Όσον αφορά τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης θύμισε πως η αντιπολίτευση ζητούσε τον Μάιο να ανοίξει ο τουρισμός και κατηγορούσε την κυβέρνηση γιατί δεν το είχε κάνει ακόμη.


«Αν λέγαμε πως δεν θέλουμε τουρισμό και βάζαμε υποχρεωτικά τεστ, θα είχαμε σαν έσοδα το 10%», υποστήριξε προσθέτοντας πως «Θα χάναμε τουρίστες από χώρες που δεν μπορούσαν να τους κάνουν τεστ».


«Είδαμε αυτές τις ημέρες εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αν συνεχίζαμε χωρίς μέτρα θα είχαμε πάνω από 1.000 ασθενείς. Ο αριθμός των ΜΕΘ δεν μπορεί να είναι άλλοθι για τις προτεραιότητες μας. Δυστυχώς κάποιοι που θα οδηγηθούν στις ΜΕΘ θα καταλήξουν, όσες εντατικές και αν υπάρχουν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας πως αν δεν χτυπήσουμε το πρόβλημα στην αρχή της αλυσίδας δεν θα αντέξει κανένα σύστημα Υγείας.


Η επιλογή της καραντίνας ήταν δύσκολη


«Η επιλογή της καραντίνας δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Άλλα μέτρα πρέπει να πάρουμε όταν μία τρικυμία μετατρέπεται σε τσουνάμι. Δοκιμάσαμε πολλά αμυντικά σχέδια, αλλά αυτά προδόθηκαν από την συμπεριφορά κάποιων. Ξέρουμε ποιες ήταν οι εστίες διασποράς του ιού και δεν το λέμε για να στοχοποιήσουμε κάποιον.


Η βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων», ανέφερε ο Μητσοτάκης τονίζοντας πως από την πλευρά της η αντιπολίτευση έλεγε συνεχώς να μην στοχοποιούμε τους νέους, ωστόσο δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή».


Ποιος είναι ο στόχος του lockdown και της απαγόρευση της κυκλοφορίας


«Στόχος του lockdown είναι να μειωθεί η κινητικότητα του πληθυσμού, ενώ στόχος μας θα είναι οι γιορτές.


»Ξέρουμε πως δεν πείθουμε τους ίδιους τους πολίτες, αλλά πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Η εντύπωσή μου είναι πως πρέπει να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα για να πετύχουμε ακριβώς ότι και στο πρώτο lockdown. Την απαγόρευση κυκλοφορίας την κάνουμε για να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και όσους πάνε από το ένα σπίτι στο άλλο και κάνουν παρέα με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειά τους. Αυτά είναι τα μόνα μέτρα για να περιορίσουμε το lockdown», ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αν τηρηθούν τα μέτρα θα δούμε σε δέκα μέρες πτώση των κρουσμάτων και κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τηρήσουν αυτά τα μέτρα.


«Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες. Γι’ αυτό βγήκαμε μπροστά και είπαμε ότι θα στηρίξουμε ειδικά τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε.


Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα τον κ. Τσίπρα να μην επαναλάβει τα στοιχεία για τους θανάτους που έδειξε την άλλη φορά.


«Μην παίξετε αυτό το παιχνίδι πάνω σε θανάτους οικογενειών. Είναι προσβολή στη μνήμη τους και για όσους προσπαθούν σήμερα», είπε.


Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τα κέντρα διασκέδασης νωρίτερα


Σχετικά με το τι θα μπορούσε  να κάνει διαφορετικά και πιο νωρίς η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε:


«Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει μάσκες παντού. Να είχαμε πάρει πιο δραστικά μέτρα μία εβδομάδα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη και να είχαμε κλείσει τα κέντρα διασκέδασης πιο πριν».


Για επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα


Όσον αφορά την επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός μίλησε σε ειρωνικό τόνο ενάντια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα,  λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε και σε βίντεο του τον κ. Τσιόδρα.


«Σας σκανδάλισε που απευθύνθηκα στον κ. Τσιόδρα στον ενικό. Πράγματι έχει αναπτυχθεί ένας βαθμός οικειότητας μεταξύ μας».


«Επιλέξατε την πολιτική στοχοποίηση των επιστημόνων παρά της κυβέρνησης. Στρώνετε έτσι τον δρόμο στον σκοταδισμό και στον δρόμο της ημιμάθειας. Νομίζω πως αυτή είναι η μοιραία κατάληξη ενός αντιπολιτευτικού κατήφορου», είπε μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης.


Απάντηση Μητσοτάκη στο αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις υπουργών


Ως προς το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραιτήσεις υπουργών, όπως της κ. Κεραμέως, ο πρωθυπουργός ανέφερε «σε λίγο θα ζητήσετε να παραιτηθεί και όλη η κυβέρνηση», τονίζοντας πως ο Τσίπρας δεν είπε ποτέ πιο νωρίς πως η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε lockdown.


Ο πρωθυπουργός μίλησε και για όσους θέλουν να διεξαχθεί εν καιρώ πανδημίας η πορεία του Πολυτεχνείου λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή οι πολίτες έχει ανάγκη από σύμπνοια και από ψύχραιμη κριτική αντιπάλων και όχι από ανοησίες, όπως ήταν το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης και όσων εν μέσω πανδημίας μιλούν ακόμη για την πορεία του Πολυτεχνείου».


«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία τέτοια συμπεριφορά. Είμαι σίγουρος πως αυτό θα ήθελαν όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εξέγερση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.


Για το εμβόλιο


Η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για το εμβόλιο και είναι ανοιχτεί να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων για αυτό το σχέδιο.


Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες, ενώ ανέφερε πως πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid.


Επίσης τους κάλεσε τους πολίτες να είναι πιο συγκρατημένοι μέχρι να έχουμε εμβόλιο στη χώρα μας το οποίο ενδεχομένως να συμβεί και από τον Ιανουάριο.


«Θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ώστε να θωρακιστούμε. Ωστόσο γνωρίζουμε πως υπάρχει ένα εμβόλιο το οποίο είναι και το μόνο εργαλείο για να τελειώσει ο εφιάλτης και όλοι οι πολίτες να είναι υγιείς», επισήμανε.


Τέλος ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν τις οδηγίες των επιστημόνων και από την πλευρά τους να υψώσουν το δικό τους ανάστημα ηθικής ευθύνης.

6 σχόλια:

  1. Milai.o.katastrofeas.tis.eladas.ust.☠☠☠☠☠☠☠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5.57 σε παρακαλώ πολύ βάλε μια φωτογραφία σου για να δούμε σε ποιο είδος ανήκεις.

      Διαγραφή
    2. μάθε να γράφεις πρώτα, ουρακοτάνγκε!

      Διαγραφή
  2. Βρηκαμε την αιτια του κακου.Οι νεοι.Αυτοι φταινε.Κρεμαστε τους.Κανεις αλλος δεν εχει ευθυνη;Η οργανωμενη πολιτεια που ειναι;Μαλλον συνεχιζει τις καλοκαιρινες διακοπες της.Ατομικη ευθυνη ναι αλλα και η πολιτεια ας αναλαβει και αυτη τις δικες της ευθυνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalostus.makedonomaxus.ke.elega.mipos.pnigikate.stis.prespes.sas.kalosorizo.stin.pragmatikotta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365