Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Το πρώτο θετικό νέο για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η επιστημονική κοινότητα πάντως τονίζει ότι η κορύφωση των κρουσμάτων θα έρθει την επόμενη εβδομάδα προτού η καμπύλη αρχίσει να πέφτει σταδιακά

Στη δίνη του κορωνοϊού είναι η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων αλλά και των θυμάτων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αποφασίσει γενικό lockdown σε όλη την χώρα.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα λύματα στην Αττική τις προηγούμενες εβδομάδες έδειχναν ότι στη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της χώρας υπήρχαν πάνω από 80.000 ενεργά κρούσματα. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται για πρώτη φορά μείωση του ιικού φορτίου.


Οι φορείς ανέρχονται πλέον σε 40.000 από 60.000 και πλέον που ήταν πριν από μια εβδομάδα.


«Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι πως και την προηγούμενη εβδομάδα πριν το lockdown υπήρχαν μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν αμέσως, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δηλαδή μετά από μια εβδομάδα ή 14 ημέρες. Ένας άλλος λόγος βέβαια, ενδέχεται να είναι πως αρκετοί κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από το λεκανοπέδιο. Δεν γνωρίζουμε πόσοι. Σίγουρα όμως, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Άρα είμαστε σε μια χρονική συγκυρία που βλέπουμε την επίδραση πολλών παραμέτρων και όχι μόνο του lockdown» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης εξηγώντας το φαινόμενο.

 

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά την πρώτη εβδομάδα του γενικού lockdown που ισχύει από το Σάββατο. Η επιστημονική κοινότητα πάντως τονίζει ότι η κορύφωση των κρουσμάτων θα έρθει την επόμενη εβδομάδα προτού η καμπύλη αρχίσει να πέφτει σταδιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365