Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες με λουκάνικο

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Γίγαντες 1/2 κιλό
Κρεμμύδια 2 μεγάλα
Σέλινο 1 φλυτζάνι τσαγιού
Χωριάτικο λουκάνικο 1 μεγάλο
Καρότα 3
Ελαιόλαδο 2 φλυτζανάκια του καφέ
Αλάτι - πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλιά σούπας
Κύβο λαχανικών 1
Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
Πολτό ντομάτας 2 κουτάλια σούπας

Οδηγίες
Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ (12 ώρες). Την επόμενη μέρα βράζουμε τους γίγαντες για 40 λεπτά στην κατσαρόλα ή για 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητος και μόλις βράσουν και μαλακώσουν τους αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα καρότα τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, την ντομάτα , τον πολτό, το αλατοπίπερο , την κανέλα και στο τέλος το σέλινο.Προσθέτουμε τους γίγαντες και λίγο νεράκι αν δούμε ότι χρειάζεται και ψήνουμε για 25 λεπτά στην κατσαρόλα ή 10 λεπτά στην χύτρα.Μόλις είναι έτοιμο αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί και κρατάμε το ζουμάκι. Σε ένα τηγανάκι κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες , το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά και το προσθέτουμε στο ταψί με τους γίγαντες. Από πάνω αδειάζουμε το ζουμάκι που κρατήσαμε και το βάζουμε στο γκριλ για 15 λεπτά , ίσα να πιάσει μια ωραία κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365