Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Χαρδαλιάς: Διπλάσια τα πρόστιμα - Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί

Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως από αύριο θα ισχύει λόγω lockdown περιορισμός κυκλοφορίας όλο το 24ωρο και μετακινήσεις μόνο με SMS για τους εξής λόγους:


Εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, σε καταστήματα, σε τράπεζες, για λόγους υγείας, μετάβασης σε κηδεία, σωματική άσκηση και μετάβαση για διαζευγμένους γονείς.


Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη χρήση της μετακίνησης. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους εργασίας, υγείας και μετάβασης σε καταστήματα.


«Είσοδος με PCR 72 ωρών αντί 48 ωρών όπως αναφέρθηκε χθες για όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα», τόνισε ακόμη ο υφυπουργός.


Καταστήματα

Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα αλλά και φούρνοι, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία και κρεοπωλεία, επίσης καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού, πληρωμής λογαριασμών κλπ, καθαριστήρια, καταστήματα οπτικών κλπ.


Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα κομμωτήρια θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο, 07.11.2020 με τους πολίτες τα στέλνουν τον κωδικό 2 στο SMS στο 13033.


Για τη Σάμο και μόνο δεν ισχύει η υποχρέωση SMS. Τόσο στη Σάμο, χωρίς SMS αλλά και στην Καρδίτσα με SMS κανονικά λειτουργεί λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο σε ό, τι αφορά τις υπηρεσίες κατασκευών.


Πρόστιμα

Παράλληλα αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των προστίμων για τους παραβάτες των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο θα φτάσει πλέον τα 300


Δεν θα γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου

Ο κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε κλείνοντας αυτό που είπε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δηλαδή δεν θα γίνει φέτος η πορεία για το Πολυτεχνείο.


“Φέτος, δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσαμε το Πάσχα, δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου. Δεν γιορτάσαμε τίποτα από όσα μας ενώνουν. Το ίδιο θα κάνουμε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365