Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Φοβόμαστε να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες

«Σήμερα ο φόβος που έχουμε καθώς έχει κρασάρει ήδη το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες ήδη όλες οι εντατικές, είναι να μην αντιμετωπιστούμε καταστάσεις Μπέργκαμο, δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί βοήθεια στην εντατική μονάδα», δήλωσε σε δηλώσεις του από το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.


«Η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας συνολικά είναι δραματική. Κάποιοι έχουν εγκληματικές ευθύνες για αυτή την ολιγωρία, την αδράνεια σε σχέση με την Βόρεια Ελλάδα και ειδικά την Θεσσαλονίκη. Όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες προδίκαζαν, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους μας ότι θα έχουμε γεωμετρική αύξηση των σοβαρών περιστατικών και θα επιβαρυνθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Παρόλο αυτά μόλις μια εβδομάδα πριν η Θεσσαλονίκη σχεδόν αμέριμνα γιόρταζε τον Πολιούχο, την 28η Οκτωβρίου. Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, στον Μητροπολιτικό Ναό γινόταν λιτανεία παρουσία εκατοντάδων πιστών αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης, που κατά τα αλλά έχει αναστείλει την παρουσία εκπροσώπων της στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου. Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πόλης συνωστισμός πολιτών και ευθύνη διαρκώς στον πολίτη. Καμία ευθύνη στις Αρχές. Καμία πολιτική ευθύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.


«Σήμερα ο φόβος που έχουμε καθώς έχει κρασάρει ήδη το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες ήδη όλες οι εντατικές, είναι να μην αντιμετωπιστούμε καταστάσεις Μπέργκαμο, δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή που θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί βοήθεια στην εντατική μονάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ήρθε στη ΔΕΘ και ανήγγειλε 15.000 προσλήψεις στον στρατό όχι στα νοσοκομεία. Όταν λέγαμε για ΜΕΘ ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος έλεγε είναι πεταμένα λεφτά».



«Οι ευθύνες είναι γνωστές και θα καταλογιστούν. Εμείς είχαμε γίνει γραφικοί να φωνάζουμε ότι δεν τελείωσε ο κίνδυνος με την επιτυχία της πρώτης φάσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ίδιος τόνισε ότι προτεραιότητα στη Θεσσαλονίκη είναι να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ. Όσον αφορά το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο «οφείλει το υπουργείο άμυνας να πάρει την απόφαση σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας να ανοίξουν οι κλίνες και οι κλίνες εντατικής για μα καλυφθούν περιστατικά. Εμείς λέμε ότι πρέπει να επίταξη των ιδιωτικών μονάδων. Σε μια κρίσιμη στιγμή δεν πρέπει να είναι το κέρδος πάνω», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.


Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Ελένη Σιώτου τόνισε ότι έχουν γεμίσει και οι 25 κλίνες ΜΕΘ και οι 82 κλίνες Covid-19 που διαθέτει το νοσοκομείο. Σήμερα είναι 71 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των γιατρών του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του νοσοκομείου, τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων.


Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365