Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Στο delivery «ποντάρουν» οι επιχειρήσεις εστίασης μετά τα νέα μέτρα

Τη λύση της επέκτασης στο delivery αρχίζουν να σκέφτονται αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετά καταστήματα εστίασης, από ταβέρνες, αλυσίδες έως και πολυτελή εστιατόρια στράφηκαν στο delivery, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.


Τη λύση της επέκτασης στο delivery αρχίζουν να σκέφτονται αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν αντίστοιχη υπηρεσία καθώς μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων από την Τρίτη, μ' αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν.


Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες delivery καθώς και take away εξαιρέθηκαν από μέτρα που θα ισχύσουν στις «κόκκινες περιοχές».


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αρκετά καταστήματα εστίασης, από ταβέρνες, αλυσίδες έως και πολυτελή εστιατόρια στράφηκαν στο delivery βλέποντας και την τάση των καταναλωτών να μένουν περισσότερο στο σπίτι ακόμη και μετά την άρση του lockdown.


Οι περισσότερες εξ αυτών επέλεξαν τη λύση της συνεργασίας με Online πλατφόρμες διανομής φαγητού. Παρά το γεγονός ότι καλούνται να καταβάλλουν προμήθεια για την συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως λένε οι ιδιοκτήτες, σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο ώστε να κρατηθούν ανοιχτά τα καταστήματά τους.


Στελέχη του κλάδου που στράφηκαν στο delivery εν μέσω πανδημίας σημειώνουν στο insider.gr ότι ιδιαίτερα σε εστιατόρια με φαγητό που προσφέρεται για παράδοση κατ΄ οίκον όπως π.χ ζυμαρικά, η συγκεκριμένη κίνηση απέδωσε. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι επαγγελματίες εκτίμησαν ότι το κέρδος θα είναι μικρό σε σύγκριση με το κόστος λειτουργίας και τις προμήθειες και δεν το «επιχείρησαν».


«Απέλπιδα κίνηση των επιχειρηματιών»


«Αρκετοί συνάδελφοι το επόμενο διάστημα θα στραφούν στις υπηρεσίες delivery. Είναι μια απέλπιδα κίνηση να συγκρατήσουν τον τζίρο τους καθώς με τις προμήθειες που θα δίνουν, χάνουν όλο το περιθώριο του κέρδους. Eπίσης λόγω της στροφής αρκετών επαγγελματιών στο delivery το προηγούμενο διάστημα, ο χώρος είναι σε μεγάλο βαθμό καλυμμένος» σημείωνε στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.


Ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων πάντως οι επιχειρήσεις που διαθέτουν delivery, ήδη έχουν αρχίσει από το Σαββατοκύριακο να ενημερώνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους πελάτες τους ότι από την Τρίτη θα τους εξυπηρετούν πλέον όνο με παράδοση κατ΄ οίκον και παραλαβή από το κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365