Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Lockdown στη Θεσσαλονίκη – Μετακινήσεις με SMS, ανοιχτά μόνο τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα αυστηρά μέτρα που θα θυμίζουν εκείνα του περασμένου Μαρτίου θα έχουν ισχύ από σήμερα

Θέμα ωρών είναι η επιβολή καθολικού lockdown στη Θεσσαλονίκη, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.


Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα αυστηρά μέτρα που θα θυμίζουν εκείνα του περασμένου Μαρτίου θα έχουν ισχύ από σήμερα. Ένα από τα μέτρα που τέθηκε στο τραπέζι και έγινε δεκτό είναι η αποστολή sms για από εκείνους που θα κυκλοφορούν.


Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο, προκύπτει ζήτημα με τη λειτουργία των φροντιστηρίων αν τεθεί απαγόρευση στις 8 ή 9 το βράδυ.


Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση. 


«Θα εισηγηθώ την λήψη μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.


«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα την ζωή και την υγεία όλων», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.


«Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο ίδιος.


Την ανάγκη να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα επισήμανε το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «είμαστε σε ένα πόλεμο και πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το κακό».


Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, στις 8 ή στις 9 το βράδυ, αλλά και η απαγόρευση εξόδου από τον νομό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365