Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ποιες άλλες περιοχές βρίσκονται σε τροχιά lockdown

Ανησυχητικά ήταν και τα νούμερα της Δευτέρας αναφορικά με την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη και Σέρρες μπήκαν σε lockdown και όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές. Η κατάσταση στην Αττική και η αγωνία των ειδικών.


Ανησυχητικά ήταν και τα νούμερα της Δευτέρας αναφορικά με την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην Ελλάδα καθώς οι 1.152 νέες μολύνσεις ήρθαν την Κυριακή που τα τεστ είναι λιγότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.


Αύριο Τρίτη αναμένεται και πάλι έκρηξη των κρουσμάτων που επιφέρει ο κορονοϊός και δεν αποκλείεται να υπάρξουν τις προσεχείς ημέρες και άλλα τοπικά lockdown όπως στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.


Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Megα οι δυο επόμενες περιοχές, υποψήφιες για λουκέτο, είναι η Μαγνησία και η Δράμα, οι οποίες έχουν ένα πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και αν η κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερη τότε και αυτές οι περιοχές θα “γκριζάρουν”.


Αγώνας δρόμου για την Αττική


Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την κατάσταση στην Αττική η οποία παραμένει “πρωταθλήτρια” σχεδόν σε καθημερινή βάση στα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός.


Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί ο κορονοϊός στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και θα κρίνουν αν θα «γκριζάρει» και θα τεθεί σε καθολική καραντίνα.


Τα στοιχεία που τους ανησυχούν είναι ο διπλασιασμός των κρουσμάτων κάθε εβδομάδα, καθώς και η θετικότητα των τεστ, που φτάνει στο 5,7%. Παράλληλα, στην περιφέρεια Αττικής έχουν παραμείνει κενές μόλις 32 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365