Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έχει 90% αποτελεσματικότητα! Ελπίδες για κυκλοφορία ως το τέλος του 2020

Σημαντικές ανακοινώσεις από την εταιρεία

Πολύ αισιόδοξα είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εταιρείες Pfizer/BioNTech σχετικά με το εμβόλιο που ετοιμάζουν κατά του νέου κοροναϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, τα πρώτα αποτελέσματα μετά τις δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα δείχνουν ότι το εμβόλιο είχε 90% αποτελεσματικότητα, μια πολύ καλύτερη επίδοση από αυτή που περίμεναν οι επιστήμονες.


Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό ειδικά μάλιστα αν κάποιος αναλογιστεί ότι οι υπεύθυνες αρχές είχαν ανακοινώσει ότι θα δέχονται για κυκλοφορία ένα εμβόλιο που θα πρόσφερε προστασία έστω στους μισούς από τους ανθρώπους στο οποίο θα χορηγούνταν. Σύμφωνα με τις Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο μέχρι στιγμής δεν είχε καμία σοβαρή παρενέργεια.


«Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Η πρώτη ομάδα αποτελεσμάτων από τις δοκιμές της φάσης 3 (δοκιμές σε μεγάλο αριθμό εθελοντών) του εμβολίου για την Covid-19 μας δίνει τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία για την ικανότητα του εμβολίου μας να προστατεύει από τη νόσο», ανέφερε ο επικεφαλής της Pfizer, δρ. Άλμπερτ Μπούρλα.


Οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξουν 164 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κάτι που μπορεί να αλλάξει τον δείκτη αποτελεσματικότητας. Ωστόσο το ποσοστό του 90% είναι ήδη υψηλό και έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλες ελπίδες.


Στις δοκιμές της φάσης 3 συμμετείχαν τουλάχιστον 43.000 εθελοντές. Τα στοιχεία θα κατατεθούν στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση του εμβολίου μετά την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Αν οι διαδικασίες προχωρήσουν γρήγορα αυτό θα σημαίνει ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου μπορεί να υπάρξουν ως και το τέλος της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365