Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Σήμερα οι αποφάσεις για δημοτικά- Rapid test σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown

Ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία. Πότε και από τι θα κριθεί εάν γυμνάσια και λύκεια θα ανοίξουν ξανά στις 30 Νοεμβρίου.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown, για να περιοριστεί η κινητικότητα και άρα η μετάδοση του κορονοϊού, άφησε σήμερα, Παρασκευή 13/11, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


"Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα" είπε ο κ. Πέτσας (Alpha), σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι "το κλείσιμο και των δημοτικών εξετάζεται για να περιοριστεί μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία".


Θέλησε έτσι να συμβιβάσει το αφήγημα του υπουργείου Παιδείας πως τα σχολεία δεν αποτελούν εστία υπερμέταδοσης του Covid-19, με την προφανή επιθυμία του Υγείας να κλείσουν και τα δημοτικά, γιατί αν μη τι άλλο η λειτουργία τους έχει ως αποτέλεσμα να κινούνται γονείς και εκπαιδευτικοί, κάτι που δεν συνέβαινε κατά την καραντίνα της άνοιξης.


Φαίνεται μάλιστα ότι σε αυτό το ζήτημα έχουν κάπως διαφορετικές προσεγγίσεις η Νίκη Κεραμέως και ο Βασίλης Κικίλιας.


Ο υπουργός Υγείας χθες το βράδυ (ΣΚΑΪ) είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά, στην περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία.


Όπως είπε, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.


Αντίθετα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι δεν έχουν συστήσει οι ειδικοί την αναστολή της λειτουργίας των δημοτικών και επικαλέστηκε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.Δήλωσε πάντως ότι εάν τελικά ληφθεί απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά, το υπουργείο Παιδείας θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί 220 μαθήματα, και η τηλεκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη. 


Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σημαίνει βέβαια και άδειες ειδικού σκοπού σε περισσότερους εργαζομενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365