Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Πλαφόν στην τιμή μοριακών και rapid test για τον κορονοϊό

Δείτε τις νέες τιμές

Πλαφόν στις τιμές των μοριακών και των rapid τεστ για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.


Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι είναι αναγκαία αυτή η παρέμβαση μετά από φαινόμενα ασύμμετρων ανατιμήσεων και κερδοσκοπίας που εντοπίστηκαν.


Όπως είπε ακόμα το γεγονός ότι πλέον ότι για λόγους πρόληψης, γίνεται ευρεία χρήση των τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού από τους πολίτες, είτε κατά μόνας, είτε από τις επιχειρήσεις για λογαριασμό των υπαλλήλων τους η κυβέρνηση προχωράει στον ορισμό ανώτατης τιμής χρέωσής τους.


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετική τροπολογία, με την οποία θα εξουσιοδοτείται να μπορεί να ορίσει ανώτατες τελικές τιμές, σε αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.


Αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορονοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.


Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

α) ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR για την ανίχνευση του κορονοιού SARS-CoV-2, τα 40€.


β)  ως ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας για την ανίχνευση αντιγόνου του κορονοιού SARS-CoV-2 (Rapid test), τα δέκα 10€. 


Ο κ. Σταμπουλίδης κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών».

1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ότι ο κύριος Σταμπουλίδης θέλει οι μικροβιολόγοι να σταματήσουν να κάνουν rapid tests γιατί βγάζοντας θετικά tests τους χαλάνε το αφήγημα της μείωσης των κρουσμάτων. Γιατί δεν εξηγείται πώς αποτιμά στα 10 ευρώ το test όταν καλώς γνωρίζει ότι ότι η τιμή αγοράς του κάθε test κυμαίνεται από 8 έως και 15 ευρώ συν ΦΠΑ (ανάλογα με την ποιότητα). Σε αυτό πρέπει να προστεθεί το κόστος της φόρμας μίας χρήσης που φορά ο ιατρός, η μάσκα μίας χρήσης, τα γάντια μίας χρήσης, το κάλυμμα κεφαλής μίας χρήσης, ο χρόνος του τεχνολόγου, η ελάχιστη αμοιβή του ιατρού, το κόστος λειτουργίας του εργαστηρίου και φυσικά ο παράγοντας 'κίνδυνος'. Κάντε μιά απλή πρόσθεση και βγάλτε εσείς το προτεινόμενο κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365