Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Webex: Πρεμιέρα με προβλήματα στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας

Προβλήματα στην πρώτη ημέρα εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης για δημοτικά και νηπιαγωγεία. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020, για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία.


Σε ορισμένες περιοχές οι δάσκαλοι δεν μπορούν να συνδεθούν με τις τάξεις τους ενώ σε κάποιες άλλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές που είτε αδυνατούν πλήρως να συνδεθούν στην πλατφόρμα είτε μπήκαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το σύστημα «έπεσε».


Σύμφωνα με «πηγές» από το υπουργείο Παιδείας, από τις δύο το μεσημέρι έχουν συνδεθεί 47.000 τμήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 μαθητές και μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί μικροπροβλήματα με τη σύνδεση κάποιων μαθητών.


Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται κάποια προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας, όπου σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται καθυστερήσεις.


Τι προβλέπεται για την τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.


Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.


Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

1 σχόλιο:

  1. Το παιδί μου πάει στο νήπιο κ μου είπανε πως εάν δεν κάνει τηλεκπαίδευση θα πάρει απουσίες εγώ δεν έχω τη δυνατότητα να πάρω υπολογιστή τους το είπα πόσες φορές αλλά μου απαντάνε το ίδιο .για πείτε μου τα νήπια θα χάσουνε κάποιο μάθημα κ θα πάρουνε κ απουσίες;και τα παιδια στης 2κοιμουντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365