Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Όχι κάλαντα, όχι κυκλοφορία μετά τις 10 το βράδυ και σαρωτικοί έλεγχοι λέει ο Χαρδαλιάς

Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%

Σήμερα αντί τα Χριστούγεννα ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη για την εικόνα της πανδημίας στην χώρα. Ποια είναι τα δεδομένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ξεκάθαρα μηνύματα για τις φετινές γιορτές και ορθάνοιχτο ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων την Πρωτοχρονιά. 


Εκτάκτως ενημερώνει σήμερα, Τρίτη 22.12.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στη χώρα μας.


Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ενημέρωση γίνεται σήμερα και όχι την προσεχή Παρασκευή, ανήμερα τα Χριστούγεννα και στις οθόνες μας “βρίσκονται” ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη για τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογεί στην Ελλάδα ο κορονοϊός, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει πως καταγράφηκαν 853 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 83 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη και 491 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.


Τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας στην Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Γερμανία και την Βρετανία.


Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%. Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό, τι στην Αττική, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε:


“Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες. δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού”, συνέχισε ο καθηγητής, τονίζοντας πως το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με τα στενά μέλη της οικογένειάς μας.


Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας “φούσκα” είναι μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορονοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.


Χριστούγεννα… κορονοϊού

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκίνησε υπενθυμίζοντας τι ισχύει για τις φετινές γιορτές, λέγοντας πως «είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε μετά τις γιορτές να βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας. Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα, έτσι και τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά».


Και υπενθύμισε:


Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα πάμε σε μεγάλες παρέες.


Γύρω από το τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι δύο οικογένειες και έως 9 άτομα.


Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί με μοναδική «εξαίρεση» εντός εισαγωγικών όπως είπε τους… ελέγχους των Αρχών που θα είναι σαρωτικοί. «Η Ελληνική Αστυνομία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παντού και ιδιαίτερα κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλαδή 10 το βράδυ με 5 το πρωί», τόνισε.


Δεν θα βγουν φέτος τα παιδιά για κάλαντα


Στην συνέχεια ο υφυπουργός υπενθύμισε το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, σημειώνοντας πως επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και των Φώτων με έως 25 άτομα στις εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.


Στην συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα μέτρα για την Πρωτοχρονιά αν τα Χριστούγεννα… ξεφύγουμε, απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

5 σχόλια:

  1. Βασιλιάς μας η κοινή λογική.Με οδηγό τη λογική θα τα καταφέρουμε.
    Επιβεβαιώνεται πλήρως ότι ο κίνδυνος προέρχεται από ομάδες πληθυσμού με χαμηλές εγκεφαλικές δυνατότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μεγάλη εγκεφαλική βλάβη εντός του κρανίου σου..

      Διαγραφή
    2. 2.50 μάλλον χάνεις λάδια "φίλε"

      Διαγραφή
  2. Στα σουπερ μαρκετ γινετε πανικος,αλλα σας ενοχλει να ακούσετε παιδικες φωνούλες να καλαντάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθένας με τον πόνο του.. Όταν έρθεις σε επαφή με την πραγματικότητα ξαναμιλάμε.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365