Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι 11 κόκκινες περιοχές - Με το νέο έτος η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Ποιες περιοχές προβληματίζουν

Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε περάσει το τεστ βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας - Ποιες περιοχές προβληματίζουν.


Τον εφησυχασμό που πιθανόν φέρνει ο ερχομός του εμβολίου προσπαθούν να προλάβουν οι Αρχές καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα δεν έχει ανακοπεί. Τόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, όσο και οι δηλώσεις των ειδικών για τις επιβαρυμένες περιοχές που φτάνουν τον διψήφιο αριθμό, συνομολογούν ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε περάσει το τεστ βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας. 


Για αυτό άλλωστε ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται το αυστηρότερο lockdown σε πέντε περιοχές και σήμανε συναγερμό για έξι ακόμα, ενώ δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων από την αρμόδια επιτροπή.


Οι «κόκκινες» περιοχές

Ασπρόπυργος

Ελευσίνα

Κοζάνη

Δήμος Εορδαίας

Δήμος Βοΐου

Φλώρινα

Κερατσίνι

Περιστέρι

Ίλιον

Αχαρναί

Κάλυμνος


Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση τους lockdown σε: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη έως τις 6 Ιανουαρίου, αλλά και στους δήμους Εορδαίας και Βοΐου. Αντίθετα άρθηκαν τα πρόσθετα μέτρα στην Μάνδρα, η οποία παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, αλλά και στις περιοχές Σέρβια και Βελβεντό.


Παράλληλα το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να επιμένει στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, αλλά και στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ιλίου και Αχαρνών, καθώς και στην περιοχή του Ζεφυρίου του δήμου Φυλής. H επιδημία του κορονοϊού εμφανίζεται έντονα και στην Κάλυμνο, ύστερα από αρραβώνα που έγινε εστία κορονοϊού. 


Με το νέο έτος η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων


Η σταθερή επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει συνέπειες και στην απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η απόφαση θα παρθεί σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει στις 4 Ιανουαρίου. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που υπήρχαν ότι οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία θα λαμβάνονταν ακόμη και το απόγευμα της Τρίτης, 29 Δεκεμβρίου, οι ειδικοί διαφώνησαν για το άνοιγμα των σχολείων με το νέο ραντεβού να έχει οριστεί για τις αρχές του νέου έτους, ούτως ώστε να εξεταστούν τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας του κορονοϊού.  Ενδεικτικό της διαφωνίας που υπήρξε στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων είναι ότι η συνεδρίαση που είχαν ξεκίνησε στις 14:30 και κράτησε πάνω από 5 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. 


Αργή μείωση των διασωληνωμένων

Σημαντικό στοιχείο που λαμβάνουν οι ειδικοί είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης «το σύστημα υγείας απόσυμφορείται με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς από αυτούς που συμπιέστηκε». Και έστειλε το μήνυμα πως «δεν είμαστε σε φάση για κοινωνική χαλάρωση. Είναι πολύ νωρίς ακόμη». Χαρακτηριστικό στατιστικό στοιχείο είναι και ο δείκτης με τον αριθμό διασωληνεμένων. Τον Νοέμβριο είχαμε αύξηση που άγγιξε το 640%, ενώ η μείωση τον Δεκέμβριο παρά το lockdown είναι μόλις 22%.


26 Οκτωβρίου ήταν 95

26 Νοεμβρίου ήταν 608

26 Δεκεμβρίου ήταν 473

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365