Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020

Καταστροφικό το 2020 για τα γυμναστήρια, το «στοίχημα» της νέας χρονιάς

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί το νέο έτος

«Καταστροφικό» χαρακτηρίζουν το 2020 οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων,  καταγράφοντας σε αρκετές περιπτώσεις σχεδόν μηδενικό τζίρο στις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί το νέο έτος, καθώς αφενός είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους, αφετέρου ανησυχούν για την αντίδραση των αθλουμένων και αν θα επιστρέψουν στους χώρους άθλησης.


Θεωρούν πάντως δεδομένο το γεγονός ότι τα γυμναστήρια, όπως έγινε και μετά το πρώτο lockdown, θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν.


«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι πόσοι θα επιστρέψουν όταν ανοίξουμε. Εκτιμώ ότι ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός τους πρώτους μήνες, όπως έγινε και τον Ιούνιο όταν είχε επιστρέψει στα γυμναστήρια, μόλις το 40% των συνδρομητών μας» τονίζει στo insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.


Μετά το καλοκαίρι πάντως, το 70% των συνδρομητών είχε πλέον επιστρέψει στα γυμναστήρια καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να προσαρμόζεται στα καινούρια δεδομένα και τα μέτρα προστασίας που είχαν τεθεί, ενώ στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, έκλεισαν εκ νέου.


Οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν την ανησυχία ότι το επόμενο διάστημα ίσως αρκετές επιχειρήσεις να μην αντέξουν και να βάλουν λουκέτο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος την Τετάρτη,  πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θέτοντας τους προβληματισμούς για την επόμενη μέρα.


«Σχεδόν μηδενικός ο τζίρος το 2020»

Mέσα στο 2020, οι συνολικά επιχειρήσεις 2.500 του κλάδου, λειτούργησαν ελάχιστα λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι παρέμειναν κλειστές το τρίμηνο που θεωρείται το καλύτερο από πλευράς τζίρου για τον κλάδο, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Το καλοκαίρι εξάλλου που λειτούργησαν κανονικά, θεωρείται έτσι κι αλλιώς μια «νεκρή» περίοδος.


Τέλος ο κ. Κλεοβούλου επισημαίνει το γεγονός ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις λόγω του lockdown, προχώρησαν σε παράταση των συνδρομών προκειμένου να καλύψουν τους μήνες που χάθηκαν, με αποτέλεσμα ακόμη και την περίοδο που τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά να γίνονται ελάχιστες νέες συνδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365