Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

«Εκρηκτική» ανάπτυξη αναμένεται για το 2021

Νομίζω ότι οι αγορές είναι ένας συνδυασμός φορολογικού νομισματικού παλμού που δεν έχουμε ξαναδεί στην ιστορία

«Το εμβόλιο θα μας επαναφέρει. Θα έχουμε μια απίστευτη οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones, μιλώντας στο Market Insider.


Ο ίδιος, μετά την εκτίμηση που διατύπωσε, ανέφερε πως «έχω τέσσερα παιδιά ηλικίας 20 ετών και είναι σαν άλογο στην αρχή ενός αγώνα. Είναι τόσο έτοιμοι να κάνουν πράγματα, να δουν τους φίλους τους, να πάνε σε εστιατόρια και διακοπές, κάτι που νομίζω ότι όλος ο κόσμος θα κάνει».


Ο ιδρυτής της Tudor Investment Corporation ανέφερε πως ο κατεστραμμένος κλάδος της λιανικής θα είναι αυτό που θα καταγράψει μια «αναπτυξιακή έκρηξη στο β΄ τρίμηνο καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιάζονται και θα ξαναρχίζουν τον τρόπο ζωής που είχαν πριν από τον κορονοϊό.


Ο Jones είπε επίσης ότι οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές ωθούν τις αποτιμήσεις των μετοχών σε επίπεδα υψηλότερα από την εποχή του dotcom. Παράλληλα και με τα επιτόκια να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι επενδυτές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βάλουν τα μετρητά τους σε μετοχές, είπε.


«Νομίζω ότι οι αγορές είναι ένας συνδυασμός φορολογικού νομισματικού παλμού που δεν έχουμε ξαναδεί στην ιστορία», είπε ο διάσημος  επενδυτής.


Καθώς η οικονομία αναμένεται προσεχώς να απογειωθεί, μέσω της αυξημένης ζήτησης από καταναλωτές και επενδυτές, ο ίδιος βλέπει τις τιμές των εμπορευμάτων να ενισχύονται, τον πληθωρισμό να αυξάνεται και τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν.


Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως η οικονομία μετά το εμβόλιο θα συσπειρωθεί, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα στις ΗΠΑ θα ελέγχει τη Γερουσία.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365