Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΗΜΟ: Οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε. ξεκινούν 27,28 και 29 Δεκεμβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για να ξεκινήσει η μεγαλύτερη επιχείρηση εμβολιασμού σε όλη την ΕΕ κατά του κορονοϊού. Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε τις ημερομηνίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνησε ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο.


Πιο επίσημο δεν μπορούσε να είναι. Όπως ανακοίνωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους κατά του κορονοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


“Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ”, έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter.


Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.


Πέτσας: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι 

«Η Ελλάδα προμηθεύεται εμβόλια με τον ίδιο τρόπο, όπως όλη η Ευρώπη», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι ο μικρότερος αριθμός δόσεων που θα παραληφθεί τον Ιανουάριο οφείλεται στο μικρότερο αριθμό που θα παραλάβει συνολικά η ΕΕ. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι η Pfizer μειώνει κατά 900.000 τις δόσεις που παραδίδει και στις ΗΠΑ.


Επιβεβαίωσε πάντως ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πριν από το τέλος του έτους, με προτεραιότητα να δίνεται στους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες και επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός για όλους θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Επίσης, τόνισε ότι από το Φεβρουάριο θα έχουμε σίγουρα πιο πολλά εμβόλια διαθέσιμα – δίχως ν’ αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, παρά μόνο στις 25 εκατ. δόσεις που προβλέπει έως τον Ιούνιο η αρχική συμφωνία με την ΕΕ – και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κάποια διαταραχή στο αρχικό πλάνο της κυβέρνησης. Μάλιστα, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι με τα λίγα εμβόλια τον Ιανουάριο θα μπορέσει να δοκιμαστεί όλο το σύστημα για την προμήθεια, τη μεταφορά και τη φύλαξή τους που παραμένει μια δύσκολη άσκηση.


Τέλος, διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown ακόμη και μετά τον Ιανουάριο δεν συνδέεται με την πορεία του εμβολιασμού, ενώ επανέλαβε πως η ανοσία του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού θ’ αργήσει να έρθει και γι’ αυτό χρειάζεται η τήρηση των μέτρων για αρκετό καιρό ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365