Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Πτώση 3,5% στο τζίρο του λιανεμπορίου το Σεπτέμβριο

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο

Πτώση κατά 3,5% κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον Σεπτέμβριου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.


Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Σεπτέμβριο 2020, η εξέλιξη των οποίων, σύμφωνα με στοιχεία προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας, έχει ως εξής:


– Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019, παρουσίασε μείωση 3,5% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, μείωση 3,2%.


– Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2019, παρουσίασε μείωση 3,5% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020 μείωση 6,8%.


– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020 παρουσίασε αύξηση 0,2%.


– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, δεν παρουσίασε μεταβολή.


Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 παρατηρείται πτώση 22,1% στο τζίρο των καταστημάτων καυσίμων και άνοδος 19,6% για τα καταστήματα φαρμακευτικών και καλλυντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365