Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Από τις 8 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις για τις αναστολές Δεκεμβρίου - Ποιοι και πόσα δικαιούνται

Από τις 8 Δεκεμβρίου κι έπειτα θα μπορούν οι εργοδότες να δηλώνουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου

Καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα αρθούν τα μέτρα του καθολικού lockdown, η αναστολή συμβάσεων παρατείνεται για ακόμη έναν μήνα. Για τις 7 ημέρες του Δεκεμβρίου που συνεχίζεται το lockdown, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται στα 125 ευρώ.


Από τις 8 Δεκεμβρίου κι έπειτα θα μπορούν οι εργοδότες να δηλώνουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοί τους να λάβουν την ειδική αποζημίωση που επανέρχεται στα 17,8 ευρώ ανά ημέρα και στα 534 ευρώ τον μήνα.


Καθώς παραμένει άγνωστο το πότε θα αρθούν τα μέτρα του καθολικού lockdown, η αναστολή συμβάσεων παρατείνεται για ακόμη έναν μήνα, με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να προχωρούν στον επανακαθορισμό της ειδικής αποζημίωσης στα 534 ευρώ τον μήνα για 30 ημερολογιακές ημέρες, όπως ίσχυε και τους προηγούμενους μήνες, με εξαίρεση τον Νοέμβριο που είχε καθοριστεί στα 800 ευρώ.


Για τις 7 ημέρες του Δεκεμβρίου που συνεχίζεται το lockdown, η αποζημίωση ειδικού σκοπού ανέρχεται στα 125 ευρώ.


Αν ένας εργαζόμενος παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβει ειδική αποζημίωση 534 ευρώ, ενώ αν ήταν σε αναστολή και ολόκληρο τον Νοέμβριο θα λάβει συνολικά 1.334 ευρώ.


Η δήλωση των αναστολών Δεκεμβρίου

Η διαδικασία για τις δηλώσεις των αναστολών Δεκεμβρίου θα είναι η ίδια που ακολουθείται κάθε μήνα από την αρχή της πανδημίας.


Μετά τη δήλωση του εργοδότη για την αναστολή της σύμβασης εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ", οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr , μόνο στην περίπτωση που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ή επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).


Για όσους έχουν ξανατεθεί σε αναστολή, απαιτείται μόνο η δήλωση του εργοδότη τους, για να πιστωθούν τα ποσά απευθείας στους λογαριασμούς τους.


Για μία εβδομάδα αναστολής το ποσό που θα εισπράξουν είναι 125 ευρώ, για δύο εβδομάδες 267 ευρώ, για τρεις εβδομάδες 374 ευρώ, για τέσσερις εβδομάδες 498 ευρώ και για όλο τον μήνα 535 ευρώ.


Στο μεταξύ, συνεχίζονται έως την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου οι δηλώσεις από εργαζομένους και εργοδότες των πληττόμενων βάσει ΚΑΔ επιχειρήσεων. Η πληρωμή

των ειδικών αποζημιώσεων (που θα υπολογιστούν με βάση τα 800 ευρώ) θα πραγματοποιηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 11η Δεκεμβρίου.


Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι εργοδότες θα πρέπει να εκτυπώσουν νέα βεβαίωση μετακίνησης με ημερομηνία έως τις 7 Δεκεμβρίου.

 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365