Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Πιθανό το άνοιγμά των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου άφησε ο Στέλιος Πέτσας.


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ δεν απέκλεισε να μεταφερθεί το άνοιγμα και σε άλλους τομείς «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε».


Όσον αφορά στα πρώτα εμβόλια του κορονοϊού που έφτασαν τα Χριστούγεννα στη χώρα μας και σήμερα το πρωί στην Αθήνα, ο κ. Πέτσας είπε ότι από αύριο, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και σιγά – σιγά τα σκευάσματα θα διανεμηθούν στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι.


Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο. Σχετικά με την προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, ο κ. Πέτσας είπε ότι πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια. «Θα μας πει η Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. πολύ δύσκολο στις 8 .Για να είμαστε ρεαλιστές και ο Ιανουάριος έτσι θα πάει.Μόνο όταν δούμε ότι εμβολιάστηκε ο μισός πληθυσμός θα ανοίξουν τα πράγματα.Συμπέρασμα: θέλουμε επιστροφή στην κανονικότητα? τότε εμβολιαζόμαστε...Απλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο είναι να μπούμε σε συζητήσεις για το εμβόλιο.Κάθε συζήτηση δεκτή μετά τον εμβολιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365