Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανοκεφτέδες

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Μελιτζάνες 4 ψημμένες
Πατάτες 2 μέτριες τριμμένες
Αυγά 2 τεμ
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 - 6 κουταλιές σούπας
Άνηθο - μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι - πιπέρι- κόκκινο πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες
Πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες  στο γκριλ και μετά τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν, να αφήσουν τα υγρά τους. Μόλις στραγγίξουν καλά τις ψιλοκόβουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις πατάτες τριμμένες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, ενώ το αλεύρι το προσθέτουμε σταδιακά (5-6 κουταλιές ή όσο χρειαστεί το βλέπουμε στην πράξη αυτό). Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας κι αρχίζουμε να πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες. Κάθε έναν που πλάθουμε, κατευθείαν τον πετάμε στο καυτό λάδι (δεν περιμένουμε να τους πλάσουμε όλους και μετά να τους τηγανίσουμε γιατί η ζύμη είναι μαλακή και δεν στέκονται). Αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους απολαμβάνουμε ζεστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365