Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Μουσακάς χωρίς κρέας

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά Συνταγής
40 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
2 κρεμμύδια
8 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Μισό στικ κανέλας
Ένα μάτσο φρέσκια ρίγανη, περίπου 30 γραμμάρια
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
2 μεγάλες μελιτζάνες, περίπου 400 γραμμάρια η κάθε μία
1 κιλό πατάτες
2 κονσέρβες με ολόκληρα ντοματίνια των 400 γραμμαρίων η κάθε μία
200 γραμμάρια φέτα
2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
500 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
Ένα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση Συνταγής
Όπως συνιστούμε πάντα, είναι σκόπιμο να ετοιμάσετε και να κόψετε όλα τα υλικά σας πριν αρχίσετε να εκτελείτε τις οδηγίες.

Μόλις ολοκληρώσετε την προετοιμασία των υλικών, μπορείτε να χαλαρώσετε για λίγο κάνοντας μια επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στους κουλοχέρηδες, σε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά.

Ρίξτε τα μανιτάρια πορτσίνι μέσα σε 500 ml βραστού νερού. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε την κανέλα και αφήστε τη για ένα λεπτό, πριν ρίξετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε τη ρίγανη και το ξύδι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει, καλυμμένο με το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Εν τω μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους ενός εκατοστού και ψήστε τις σε γκριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.


Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες πάχους ενός εκατοστού, και ρίξτε τις στην κατσαρόλα με το νερό όπου έβρασαν τα μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχετε προηγουμένως αφαιρέσει. Ρίξτε τα ντοματίνια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να απορροφήσουν τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200º βαθμούς.

Βάλτε τα μανιτάρια στο μπλέντερ με τη μισή φέτα και τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, τρίψτε το μισό μοσχοκάρυδο, και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Καρυκεύστε τη σάλτσα ντομάτα με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, και βάλτε τη μισή με την κουτάλα σε ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ. Καλύψτε με τις μισές μελιτζάνες, περιχύστε με 4 κουταλιές της σούπας κρέμα, και επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση κρέμας. Ρίξτε από πάνω την φέτα σε μικρά κομματάκια.

Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι ο μουσακάς να ροδίσει καλά.

Ο μουσακάς για χορτοφάγους συνοδεύεται με μια απλή σαλάτα λαχανικών με ντρέσινγκ λαδολέμονο.

Μπορείτε να προσθέσετε στις μελιτζάνες και κολοκύθια κομμένα σε φέτες πάχους ενός εκατοστού και να αντικαταστήσετε τη φέτα με τριμμένο χαλούμι.

Ταιριάζει πολύ ωραία με ένα φρέσκο αγιωργίτικο ή ακόμη με ένα αρωματικό νυχτέρι από τη Σαντορίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365