Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Πιτσάκια σφολιάτας ρολό

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Σφολιάτα 1 φύλλο
Κέτσαπ 1 φλιτζάνι του καφέ
Μπέικον 250 γρ ψιλοκομμένο
Πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμένη
Τυρί του τοστ 100 γρ
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Γάλα 1 φλιτζάνι του καφέ
Αυγό 1 τεμ
Ρίγανη - πιπέρι

Οδηγίες
Ξεπαγώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με την πιπεριά. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με την κέτσαπ. Απλώνουμε από πάνω το τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια, το σοταρισμένο μπέικον με την πιπεριά, το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και το πιπέρι. Τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε σε φέτες 2 cm. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αραδιάζουμε τα ρολάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς από πάνω με το χέρι μας. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό κι αλείφουμε τα ρολάκια με πινέλο γύρω γύρω. Το υπόλοιπο που περισσεύει το βάζουμε πάλι με το πινέλο πάνω στα ρολά ώστε να γεμίσουν τα κενά σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365