Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ρόδος: Νέα στοιχεία στο κατασκοπευτικό θρίλερ – “Αυτά ζήτησε ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου από τον μάγειρα”

Οι επίμονες ερωτήσεις που του έκανε ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΥΠ για την πολύκροτη υπόθεση. Ο άγνωστος διάλογος που δίνει στη δημοσιότητα η πλευρά του μάγειρα. Οι επίμονες ερωτήσεις που του έκανε ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου.


“Φύλλο και φτερό” κάνουν οι άνδρες των διωκτικών αρχών τα αρχεία που έχουν εντοπίσει στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο. Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΥΠ εξετάζουν όλα τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους, καθώς δεν αποκλείουν το δίκτυο κατασκοπείας να αποτελείται από περισσότερα από δύο άτομα.


Οι χιλιάδες φωτογραφίες που είχαν ανταλλάξει ο διπλωματικός υπάλληλος με τον 52χρονο μάγειρα και στις οποίες απεικονίζονταν ελληνικά πλοία, έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία με την οποία βαρύνονται οι δύο κατηγορούμενοι. Εκτός από αυτά τα στοιχεία οι άνδρες της ΕΥΠ που πρέπει να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και ερευνούν πρόσωπα και καταστάσεις. Η εντύπωση που επικρατεί από τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι, που συνελήφθησαν για κατασκοπεία δεν ήταν τα μόνα μέλη του δικτύου.


Τι λέει ο δικηγόρος του μάγειρα

«Του ζήτησε τους κωδικούς των πολεμικών πλοίων και τον αριθμό των Ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο», λέει στο newsit.gr για τον γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, ο δικηγόρος του μάγειρα, Στέλιος Αλεξανδρής.


Ο 52χρονος που κατηγορείται μαζί με διπλωματικό υπάλληλο για κατασκοπεία αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ενώ δείχνει πλέον ως υπεύθυνο τον γραμματέα του Προξενείου.


«Αρνούμαστε τα πάντα. Ο 52χρονος είναι αθώος. Υπήρχε μια φιλική σχέση και μόλις ο 35χρονος άρχισε να του ζητάει  πληροφορίες για τα στρατιωτικά πλοία τότε ο πελάτης μου κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και έκοψε κάθε επαφή», αναφέρει στο newsit.gr, ο Στέλιος Αλεξανδρής και συνεχίζοντας προσθέτει: «Ο μάγειρας διέγραψε το τηλέφωνο του γραμματέα από το κινητό του τηλέφωνο. Από τότε διέκοψε κάθε επαφή μαζί του και δεν μίλησαν ξανά. Αυτό έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου».


Όπως αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής οι δύο άντρες γνωρίστηκαν μέσω μιας κοινής γνωστή τους στη Ρόδο. Σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο του μάγειρα ο γραμματέας του Προξενείου προσπάθησε να τον προσεγγίσει έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσει για τη δουλεία που ήθελε.


«Ο πελάτης μου δεν συμμετείχε πουθενά»

Όσον αφορά τώρα τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μεταξύ τους χιλιάδες φωτογραφίες, ο κ. Αλεξανδρής δίνοντας τη δική του εκδοχή επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ενώ για τα ραντεβού στο ενυδρείο της Ρόδου συμπληρώνει:


«Γίνονταν εντός κοινωνικών επαφών που είχαν οι δύο τους». Παραδέχεται πάντως πως μεταξύ των δύο κατηγορούμενων υπήρξαν ανταλλαγές γραπτών sms τα οποία δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, ωστόσο μας αναφέρει έναν διάλογο τηλεφωνικής συνομιλίας, στον οποίο γίνεται λόγος για τα ελληνικά στρατεύματα στο Καστελόριζο. 


Γραμματέας: Πόσους στρατιώτες μεταφέρει το καράβι στο Καστελόριζο; 


Μάγειρας: Περίπου 60 με 70


«Ο πελάτης μου δεν σκέφτηκε για ποιο λόγο μπορεί να τον ρωτούσε ο γραμματέας του Προξενείου. Νόμιζε ότι ήταν μια απλή ερώτηση την οποία θα μπορούσε να κάνει ο καθένας», λέει ο Στέλιος Αλεξανδρής.


Στην πραγματικότητα  όμως ο 35χρονος άνδρας ήθελε να μάθει τον αριθμό την Ελληνικής Φρουράς η οποία αντικαθίσταται σε τακτικά διαστήματα για να καλύπτει ανάγκες του νησιού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365