Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Μπιφτέκια λαχανικών

Δείτε την συνταγή

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
600 γρ. (4 μέτριες) πατάτες,
50 γρ. ( ½ φλ.) τριμμένη παρμεζάνα,
1 αβγό + 1 κρόκος,
2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα, σε κυβάκια/ζάρια,
1 μέτριο κολοκυθάκι (σκουρόχρωμο), σε κυβάκια/ζάρια,
4 κουταλιές στραγγισμένα, βρασμένα μπιζέλια (κατεψυγμένα ή κονσέρβας),
4 κουταλιές στραγγισμένο, βρασμένο καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή κονσέρβας),
2/3 φλ. (περίπου) γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά) ή αλεύρι,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι. ½ κουταλάκι ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι ή λίγη ρίγανη.
Ντοματοσαλάτα
6 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες,
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη,
1 κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη,
Βινεγκρέτ ή λαδόξιδο για ράντισμα,
Θυμάρι ή ρίγανη.

Βήματα
 Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε καυτό αλατισμένο νερό για 20 περίπου λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις λιώνετε σε πουρέ με το πιρούνι. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Ταυτόχρο­να, ρίχνετε τα καρότα και το κολοκύθι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, τα ψήνετε για 10 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

 Βήμα 2
Αναμιγνύετε ένα μπολ το αβγό, τον κρόκο, τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια, τα μπιζέλια και το καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την παρμεζάνα και το θυ­μάρι ή τη ρίγανη. Ζυμώνετε καλά το μίγμα, πλάθετε 4 μπάλες και ύστερα τις πιέζετε ανάμεσα στις παλάμες σας να γίνουν επίπεδα μπιφτέκια. Τα τυλίγετε στη γαλέτα ή τα αλευρώνετε και τα αφήνετε σε ψυγείο για 15-20 λεπτά.

 Βήμα 3
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την ντοματοσαλάτα: Απλώνετε τις ρο­δέλες των ντοματών σε 4 ατομικά πιάτα, σκορπάτε πάνω τη φέτα, την κάπαρη, τη ρίγανη ή το θυμάρι και τις ραντίζετε με βινεγκρέτ ή λαδόξιδο.Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τα τηγανίζετε για 3 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τα μπιφτέκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε πάνω στην ντοματοσαλάτα. Τα σερβίρετε αμέ­σως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365