Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Μηνύσεις σε όσους κυκλοφορούν θεωρίες για φυσιολογικό ορό αντί για εμβόλιο

Θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον όλων όσοι, φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες, μέσα από το διαδίκτυο κινούν αυτές τις απόψεις

Σύμφωνα με όσα λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, οι θεωρίες ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έκαναν εμβόλιο με φυσικό ορό, θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών.


Σε μηνυτήριες αναφορές σε βάρος όσων, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακινούν απόψεις ότι οι πολιτικοί αρχηγοί και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες έκαναν εμβόλιο με φυσικό ορό και όχι με την παρασκευασθείσα ουσία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα προχωρήσει με την καινούργια χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αυτό τόνισε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες απόψεις θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών και κυρίως αυτών που εμβολιάστηκαν καθώς και εκείνων που συμμετείχαν στον πλαίσιο των καθηκόντων τους στη διενέργεια των εμβολιασμών.


«Θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές εναντίον όλων όσοι, φυσικά πρόσωπα και συλλογικότητες, μέσα από το διαδίκτυο κινούν αυτές τις απόψεις. Ουσιαστικά μας λένε απατεώνες και θίγουν την τιμή και την υπόληψη όλων των υγειονομικών. Ήδη εμβολιάστηκαν 155 υγειονομικοί και περίπου χίλιοι συνάδελφοι συμμετείχαν στη διεξαγωγή των εμβολιασμών. Όλοι αυτοί είναι απατεώνες; Όλοι αυτοί συμμετείχαν σε μία συνωμοσία; Πρέπει τώρα να πάρουμε δραστικά μέτρα. Υπάρχει φόβος για το εμβόλιο στην κοινωνία. Αυτά που διαδίδονται, δεν πρέπει να τα αφήσουμε να περάσουν, διότι ο φόβος θα αυξηθεί και θα προκαλέσουν μεγάλο κακό», τονίζεις το ethnos.gr ο κ. Γιαννάκος.


Θα αυξηθούν οι υγειονομικοί που θα εμβολιαστούν

Αναφορικά με το γεγονός ότι σήμερα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 40%, το ποσοστό των υγειονομικών που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα ακολουθήσει αυξητική πορεία τις επόμενες ημέρες, αρκεί να υπάρξει σωστή ενημέρωση από την Πολιτεία.


«Ήταν λάθος που η Πολιτεία λειτούργησε με τελεσίγραφα. Μας έστειλε ένα έγγραφο και μας ζήτησε μέσα σε μόλις μία μέρα να το συμπληρώσουμε, αν θέλουμε ή όχι να εμβολιαστούμε. Στη συνέχεια έκλεισε η προθεσμία για τη δήλωση. Έτσι, κάποιοι από αυτούς που αρχικά απάντησαν αρνητικά και στη συνέχεια το σκέφτηκαν καλύτερα και άλλαξαν γνώμη, πλέον δεν μπορούν να δηλώσουν ότι θα εμβολιαστούν. Πρέπει η προθεσμία να είναι ανοιχτή και να υπάρχει σωστή ενημέρωση προς όλους τους υγειονομικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 60% που δήλωσε ότι δε θέλει να εμβολιαστεί, δεν είναι αρνητικοί αλλά επιφυλακτικοί», λέει ο κ. Γιαννάκος.


Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχει και ένα ποσοστό μεταξύ των υγειονομικών, που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, αλλά πλέον έχει αλλάξει άποψη. Κατά τον κ. Γιαννάκο πρέπει να δοθεί σε αυτήν την κατηγορία συναδέλφων του πίστωση χρόνου και να τους γίνει πληρέστερη ενημέρωση.


«Χάσαμε 17 συναδέλφους από κορονοϊό,  εκ των οποίων τους 16 στους δύο τελευταίους μήνες. Την ίδια στιγμή άλλοι 13  συνάδελφοι βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι. Εξάλλου, 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο  μέχρι τώρα και δεν έπαθε κανείς  τίποτα. Ως εκ τούτων είναι μονόδρομος ο εμβολιασμός», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365