Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες σαγανάκι

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Συστατικά
16 μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες με το κεφάλι στη θέση του,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
¼- ½ καυτερή πιπερίτσα ξεσποριασμένη και πολύ ψιλοκομμένη,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
4 κουταλιές ούζο,
½ κιλό ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
200 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι,
1 πρέζα ζάχαρη,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1 φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα.

Βήματα
 Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέσα τις γαρίδες για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαραίνετε για 1 ακόμη λεπτό.

 Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ούζο σε ένα μπρικάκι, το ανάβετε και τα περιχύνετε. Μόλις καταλαγιάσουν οι φλόγες, ρίχνετε μέσα την ντομάτα, την πιπερίτσα, λίγο αλάτι (επειδή θα μπει η φέτα), πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει για 10 λεπτά περίπου.

 Βήμα 3
Μοιράζετε τις γαρίδες και τη σάλτσα σε 4 μικρά σαγανάκια και απλώνετε από πάνω τη λιωμένη φέτα και τα βάζετε για 6-8 περίπου λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η φέτα. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και τα σερβίρετε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365