Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Σνίτσελ από μοσχαρίσιο κρέας

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά
Κρέας μοσχαρίσιο 500 γρ
Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο για το τηγάνισμα
Κασσέρι 100 γρ
Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει κρέας μοσχαρίσιο για σνίτσελ από κόντρα φιλέτο (ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε να φτιάξουμε). Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ. Τρίβουμε το τυρί σε ένα ρηχό πιάτο, σε άλλο ρηχό πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα  μπολ σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε ενώ τα αραιώνουμε με λίγο νερό και με λίγο λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε ένα- ένα τα σνίτσελ τα βουτάμε στο τριμμένο τυρί, πιέζουμε να κολλήσει επάνω τους όσο το δυνατόν περισσότερο.Κατόπιν τα βουτάμε στα αυγά και εν συνεχεία στην φρυγανιά (πιέζουμε να κολλήσει καλά η φρυγανιά). Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσόξανθο. Όταν τηγανιστούν τα τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε  με πουρέ πατάτας, πουρέ σπανάκι, πουρέ αρακά ,με σάλτσα ντομάτας ή απλά με μια σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365