Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά συνταγής
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
4 φλυτζάνια σιμιγδάλι
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
δυόμιση κούπες μέλι
2 κουτάλια κανέλα
2 κουτάλια γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
200 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
Ενάμιση φλυτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια σόδα

Τα μελομακάρονα είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Αυτή εδώ η συνταγή είναι για μελομακάρονα απο σιμιγδάλι...

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας σε μια λεκάνη ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε το λάδι, όχι καυτό, μέσα στην λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κονιάκ, μία κούπα μέλι, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, τα δύο κουταλάκια γαρύφαλλο και τα δύο κουταλάκια κανέλα,

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε μπέικιν πάουντερ), και το προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας (μπορούμε και στο μίξερ), μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Αν δούμε ότι το μείγμα βγαίνει πολύ νερουλό, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Στόχος μας είναι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μελομακάρονα, ότι σχήματος θέλουμε, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά , μέχρι να πάρουν χρώμα. Για να μην κολλήοσυν, βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και από πάνω τα μελομακαρονα...

Λίγο πριν βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Δηλαδή, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο μέλι και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε μέχρι να λειώσει όλο το μέλι.

Μόλις βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βάζουμε σε μια πιατέλα για να κρυώσουν λίγο, και έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Τα αφήνουμε μερικά λεπτά, γυρνώντας τα, μέχρι να ρουφήξουν σιρόπι και στην συνέχεια τα βγάζουμε με μια σουρωτή κουτάλα και τα τοποθετούμε στην πιατέλα τους.

Τέλος, ρίχνουμε πάνω από τα μελομακάρονα τα τριμμένα καρύδια, και αν θέλουμε και λίγη κανέλα (αφού την ανακατέψουμε με τα καρύδια).

Τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι είναι έτοιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365