Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Πότε πρέπει να φοράτε μάσκα όταν βρίσκεστε στο σπίτι

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανανέωσε τις οδηγίες του για την ορθή χρήση της μάσκας

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανανέωσε τις οδηγίες του για την ορθή χρήση της μάσκας από το κοινό και μεταξύ άλλων αναφέρεται στις περιπτώσεις που η χρήση μάσκας επιβάλλεται κατά την παραμονή στο σπίτι.


Οι νέες οδηγίες παρέχουν συμβουλές για τη χρήση της μάσκας στις κοινότητας, κατά την ιατρική περίθαλψη και σε εγκαταστάσεις ιατρικής φροντίδας σε περιοχές που έχουν ανακοινωθεί θετικά περιστατικά COVID-19. Η χρήση της συστήνεται για τους πολίτες και για τους υγειονομικούς για την πρόληψη και τον έλεγχο μετάδοσης τους ιού. Η ανανεωμένες οδηγίες περιλαμβάνουν ένα τμήμα συμβουλών στους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις σχετικά με την χρήση μάσκας από τους πολίτες στις κοινωνίες.


Οι βασικές οδηγίες

Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ένα από τα πολλά μέτρα που βοηθάνε στη μείωση της διασποράς της COVID-19. Η υγιεινή των χεριών πριν και μετά τη χρήση μάσκας, καθώς και η σωστή εφαρμογή της, η αποθήκευση και το πλύσιμο είναι απαραίτητα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου. 


Ο ΠΟΥ έχει ανανεώσει τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας με νέα επιστημονικά δεδομένα και πρακτικές συμβουλές στους πολιτικούς ηγέτες. Οι κυριότερες αλλαγές, ειδικά σε περιοχές της κοινωνία όπου η διασπορά είναι μεγαλύτερη, αφορούν την ευρύτερη χρήση μάσκας σε εγκαταστάσεις υγείας και τη μη χρήση ιατρικής μάσκας για το γενικό κοινό.


Σε περιοχές που είναι γνωστό ή πιθανολογείται ότι υπάρχει διασπορά του ιού, ο ΠΟΥ συμβουλεύει τον κόσμο να φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χώρους ή εσωτερικούς, όπου, η φυσική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου δε μπορεί να διατηρηθεί. 


Όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους με άλλους, πρέπει να φοράτε μάσκα εκτός εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός του χώρου. Στο σπίτι πρέπει να φοράτε μάσκα όταν λαμβάνετε επισκέψεις, αν δε υπάρχει δυνατότητα διατηρησης αποστάσεων ή εξασφάλισης επαρκούς αερισμού.


Υπάρχει επίσης σύσταση για μη χρήση μάσκας κατά τη φυσική δραστηριότητα και η μη χρήση μάσκας με βαλβίδες. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο ΠΟΥ ανανεώνει τις οδηγίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365