Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Πένθος στον Εξαπλάτανο: Έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του αόρατου εχθρού ο δραστήριος Φιλόλογος Σταύρος Φαλαγκάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ "ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ"

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε επιφορτίζουν την καθημερινότητά μας με ονόματα ανθρώπων που φεύγουν ξαφνικά και άδικα νικημένοι από τον αόρατο εχθρό που έχει στοιχειώσει την ζωή μας.


Στον θλιβερό κατάλογο που συνεχώς μεγαλώνει, προστέθηκε ένας αγαπημένος εκπαιδευτικός, πολυδιάστατος και ιδιαίτερα παραγωγικός και δραστήριος Φιλόλογος, ο Σταύρος Φαλαγκάρας.


Ο εκλιπών, πέραν της προσφοράς του στις σχολικές τάξεις του Γυμνασίου - Λυκείου Εξαπλατάνου, αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης και της σύστασης του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλατάνου "Μενέλαος Λουντέμης".


Οι μαθητές του - συχγωριανοί μας, αναφέρονται στις διδακτικές του μέρες με συγκίνηση και αγάπη. Μιλούν για έναν εξαίρετο εκπαιδευτικό και πολυδιάστατο άνθρωπο, βαθιά μορφωμένο και με μεγάλη αγάπη στα γράμματα και τον πολιτισμό.


Η ζωή του όλη ήταν στραμμένη στην προσφορά, στη μελέτη, στην εκπαίδευση, στην πολιτιστική κληρονομιά και την ανάδειξή της.


Η προσφορά του στον σύλλογό μας, σημαντική και αυταπόδεικτη.


Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ. Σ. του συλλόγου, Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Δάσκαλε, το φως των γραμμάτων που τόσο αγάπησες και εκπροσώπησες με ζέση, να μας συντροφεύει!


[Σημείωση: Στη φωτογραφία, ο Σταύρος Φαλαγκάρας, φιλόλογος και Γραμματέας του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Ιεράς Μονής Μυροφύλλου Τρικάλων" καλωσορίζει στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μυροφύλλου Τρικάλων του τον ηγούμενο της Μονής Σιμωνόπετρας Ελισσαίο (Αύγουστος 2007)]

2 σχόλια:

  1. Ένας σκληροτραχηλος και στρατηλατης της αριστεράς με μαλακο, κοινονικο και ήσυχο χαρακτήρα. Διοιγηματικος, λόγιος που με τον διάλογο του σε προσεγκιζε. Καλό παράδεισο Σταυρο ... Δε ξεχνιέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365