Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Παρατάθηκαν τα μέτρα για μάσκα σε αυτοκίνητα - Για ποιους είναι υποχρεωτική

Το lockdown παραμένει στη χώρα

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και τη μάσκα, κατά τη διάρκεια του lockdown.


Το lockdown παραμένει στη χώρα, οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και υποχρεωτικά τα SMS στο 13033. Μαζί με την παράταση του lockdown, παράταση πήραν και τα μέτρα στο αυτοκίνητα, η παράβαση των οποίων επιφέρει πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε επιβαίνοντα.


Θυμίζουμε, λοιπόν, πως η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός οχήματος, όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που δεν έχουν συγγένεια α' βαθμού μεταξύ τους.


Αντίθετα, προβλέπεται πως μπορούμε να μη φοράμε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο εφόσον κινούμαστε μαζί με μέλη της οικογένειας (π.χ. γονείς ή γονείς με παιδιά).


Επιπλέον, κατά το πλαίσιο που έχουν θέσει οι αρχές τα 2 άτομα, μεταξύ των οποίων ο οδηγός, ως ανότατο όριο επιβαίνοντων, για τις μετακινήσεις τόσο με Ι.Χ. όσο και με ταξί.


Εξαίρεση στο παραπάνω αποτελεί η ανάγκη μεταφοράς ατόμου για λόγους υγείας ενώ ο ίδιος περιορισμός δεν ισχύει, ξανά, για τις οικογένειες τα μέλη των οποίων βρίσκονται υπό την ίδια στέγη, καθώς παιδιά και γονείς βρίσκονται έτσι κι αλλιώς όλη τη μέρα μαζί. Ειδικότερα, η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ' οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.


Σημειώστε, επίσης, πως επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.


Φυσικά, οι οι λόγοι μετακίνησης πρέπει να εμπίπτουν σε εκείνους που επιτρέπονται, όπως η επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο, η μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ κλπ.), σωματική άσκηση κλπ., ενώ για κάθε μετακίνηση όλοι οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν τον ανάλογο κωδικό SMS (1 - 6) στο 13033, ή να έχουν συμπληρώσει τη σχετική βεβαίωση καθώς και να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα.


1 σχόλιο:

  1. Δεν κυκλοφορούμε ούτε για τα βασικά. Ούτε. Πρέπει να είναι ζωής και θανάτου για να κυκλοφορείς έξω στην Πέλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365