Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΗΜΟ: Έτσι θα κάνουμε ρεβεγιόν – Τι ισχύει για εκκλησίες

Πόσοι πιστοί θα επιτρέπονται στις εκκλησίες

Στην δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα για τις ημέρες των εορτών. Τι θα ισχύσει για τα εορταστικά τραπέζια. Πόσοι πιστοί θα επιτρέπονται στις εκκλησίες.


Τις νέες ρυθμίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν στις εκκλησίες αλλά και το πως θα πόσοι θα γιορτάσουμε μαζί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά περιλαμβάνει το ΦΕΚ που δόθηκε στην δημοσιότητα.


Όσον αφορά στα ρεβεγιόν και ειδικά τις ημέρες 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1.1.2021 επιτρέπονται συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως 9 άτομα που προέρχονται από 2 οικογένειες.


Για τις εκκλησίες προβλέπεται η τέλεση λειτουργιών 25/12/2020, 1/1/2021 και 6/1/2021 με παρουσία πιστών.


Στους ναούς προβλέπεται να είναι ένας πιστός ανά 15 τμ με μέγιστο αριθμό 25 πιστών για τους ιερούς ναούς και μέγιστο αριθμό 50 πιστών για τους μητροπολιτικούς ναούς.


Για τα Θεοφάνεια απαγορεύεται η τέλεση αγιασμού υδάτων σε υπαίθριους  χώρους και μόνο μέσα στις εκκλησίες.


Δείτε ολο το ΦΕΚ ΕΔΩ

2 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κάποιος εάν στις Εκκλησίες γίνετα επίσημη απολύμανση από ειδικούς ή απλό σφουγγάρισμα μόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα τρόλεϋ και τα λεωφορεία που ειναι μέσα σε 20 τετραγωνικά 50 ατομά ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ. Που είναι στιβα και ταξιδεύουν για ώρες, Τις τράπεζές που υπογράφουν όλοι με το ίδιο στυλό και πατάμε ολοι τα κουμπιά στην πορτα ειδες κάποιος να κανει απολύμανση, ή εισαι περίεργος μονο για τις ΕΚΚΛΗΣΙΈΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365