Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ψάχνουν τον τάφο στα Καμένα Βούρλα

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πρόσωπα

Ένα βήμα πριν από τη συγκλονιστική ανακάλυψη των καμένων οστών του Μάριου Παπαγεωργίου βρίσκονται οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων που ξετύλιξαν το κουβάρι της απαγωγής του στις 9 Αυγούστου του 2012 στο Διακοφτό Αχαΐας και της άγριας δολοφονίας του. 


Ο ειδικός Καναδός εμπειρογνώμων, που για λογαριασμό της οικογένειας του Μάριου ερεύνησε την υπόθεση, παρέδωσε το πολυσέλιδο πόρισμά του, το οποίο ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος κατέθεσε στην 1η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της εμπλοκής ακόμη εννέα ατόμων στη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.


Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε πρόσωπα, στο δίκτυο των επαφών τους, στις διαδρομές που ακολούθησαν και κυρίως σε δύο σημεία, που ο ίδιος εντόπισε, στα Καμένα Βούρλα, όπου τα μέλη της συμμορίας μετέφεραν τη σορό του Μάριου και προσπάθησαν να την αποτεφρώσουν για να σβήσουν τα ίχνη της δολοφονίας του. «Ο μόνος σκοπός πλέον της ζωής μου είναι να βρω τον Μάριό μου. Ψάχνω τα κόκαλα του παιδιού μου που σκότωσαν οι δολοφόνοι του. Κάθε ημέρα ζω με την προσδοκία πότε επιτέλους θα μπορέσω να τιμήσω τον γιο μου όπως πραγματικά του αξίζει», ανέφερε στη Realnews η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη.


Σε δύο περιοχές των Καμένων Βούρλων εστιάζεται το ενδιαφέρον της ερευνητικής ομάδας, που αναζητεί το ακριβές σημείο όπου, όπως όλα δείχνουν, οι απαγωγείς μετέφεραν τη σορό του Μάριου προκειμένου να την εξαφανίσουν αποτεφρώνοντάς την. «Εμείς έχουμε εντοπίσει δύο σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουμε πλήθος στοιχείων και είμαστε πολύ κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Ρουσόπουλος.


Το πρώτο σημείο βρίσκεται σε ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι με ένα παλαιό ασβεστοκάμινο, στη δεξιά πλευρά της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Καμένων Βούρλων. Το δεύτερο σημείο το οποίο έχει υποδείξει ο Καναδός ερευνητής βρίσκεται προς το όρος Καλλίδρομο, στην αριστερή πλευρά της Εθνικής Οδού. Εκεί υπάρχει και μια μικρή εκκλησία, την οποία φαίνεται πως τα μέλη της συμμορίας ανέφεραν συχνά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, «πώς είναι το εκκλησάκι, είναι μικρό, είναι παλαιό το εκκλησάκι;». Τον Ιούλιο του 2019 το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και πρωτοδίκως, έκρινε ένοχο τον 72χρονο βασικό κατηγορούμενο «οικογενειακό φίλο» για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας, επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 χρόνων κατά συγχώνευση


Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365