Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Κίτρους: Θα ρωτήσουμε το γιατρό και όχι τον ιερέα της ενορίας μας αν θα κάνουμε το εμβόλιο

Δείτε τη συνέντευξη

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια της υγείας του παραχώρησε χθες το απόγευμα μέσω Skype, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ο οποίος έχει επανέλθει πλήρως στα απαιτητικά του καθήκοντα χαίροντας άκρας υγείας.


Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στον τρόπο που βίωσε την ασθένειά του αλλά και στις 400 και πλέον κλήσεις και μηνύματα αγάπης που έλαβε στο τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.


“Ο κορωνοϊός είναι ασθένεια της μοναξιάς” αναφέρει ο Μητροπολίτης Γεώργιος στο OlympusMera.gr και στην Ελίνα Διαμαντοπούλου σημειώνοντας πως για τον ίδιο ήταν γόνιμο το διάστημα της απομόνωσης.


Ο Σεβασμιώτατος μιλά ακόμη για την αυτοθυσία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που υπερβάλουν εαυτό και δεν γνωρίζουν ωράρια στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ασθενείς.


Επιπλέον, όπως αναφέρει, έχει ήδη συστήσει στους ηλικιωμένους ιερείς να παραμείνουν σπίτι τους όπως και σε όλους τους ηλικιωμένους και να μην προσέλθουν στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια των εορτών προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους.


Τι λέει για το εμβόλιο

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα o Σεβασμιώτατος αναφέρει για το εμβόλιο: “Εμείς ως ιερείς δεν πρέπει να παίρνουμε θέση για το εμβόλιο ούτε να δίνουμε συνωμοσιολογική διάσταση στο θέμα του εμβολίου. Εμπιστευόμαστε τουυς ειδικούς. Δεν θα ρωτήσουμε τον ιερέα της ενορίας μας αν θα κάνουμε το εμβόλιο”.


Δείτε τη συνέντευξη στο OlympusMera:




1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους,μίλησε η λογική.Φέρτε έξυπνους ιερείς να γυρίσει ο Κόσμος στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365