Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

ΑΧΕΠΑ: Αισιόδοξη νότα από την χθεσινή εφημερία - Δείτε πόσοι ασθενείς προσήλθαν

Σημαντική νότα αισιοδοξίας πηγάζει από την εφημερία της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης

Στη χθεσινή εφημερία του ΑΧΕΠΑ προσήλθαν 26 ασθενείς με κορονοϊό, όταν στην αμέσως προηγούμενη ο αριθμός τους έφτασε τους 45 - Εξακολουθεί να είναι οριακή η κατάσταση στις ΜΕΘ - Οκτώ ασθενείς με κορονοϊό απεβίωσαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Σημαντική νότα αισιοδοξίας πηγάζει από την εφημερία της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την προσέλευση ασθενών με covid-19, αφού ο αριθμός τους ήταν μειωμένος κατά περίπου 40% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εφημερία. Το γεγονός αυτό ενισχύει σημαντικά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι ο ρυθμός της πανδημίας του κορονοϊού ακολουθεί το τελευταίο διάστημα εμφανέστατη φθίνουσα πορεία στη Θεσσαλονίκη, αφού και στην προηγούμενη εφημερία του ΑΧΕΠΑ υπήρξε μειωμένη προσέλευση ασθενών με covid-19.


Ωστόσο και σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάση Σιούλη, τα αρκετά αισιόδοξα αυτά μηνύματα τουλάχιστον προς το παρόν δεν αντικατοπτρίζονται στις κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου είναι μεν πολύ λίγο καλύτερη η κατάσταση, αλλά εξακολουθεί να κινείται σε οριακά επίπεδα.


Επίσης, για μία ακόμα νύχτα κατέληξε στο νοσοκομείο σημαντικός αριθμός ασθενών με κορονοϊό. Τη νύχτα της Τρίτης 8 προς την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έχασαν τη μάχη με το θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού 8 ασθενείς. 


Είκοσι λιγότεροι ασθενείς

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον κ. Σιούλη, στην τελευταία εφημερία του ΑΧΕΠΑ προσήλθαν συνολικά 26 ασθενείς με κορονοϊό, όταν στην αμέσως προηγούμενη εφημερία ο αριθμός τους ήταν 45. Επίσης, πάντα σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εφημερία περίπου 35 άτομα λιγότερα προσήλθαν στο νοσοκομείο με άλλες ασθένειες.


«Φαίνεται ότι μπορούμε να μιλάμε για μία νότα αισιοδοξίας, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Είναι ξεκάθαρο ότι ακολουθεί φθίνουσα πορεία, μια και ο ρυθμός προσέλευσης των ασθενών ήταν εμφανώς περιορισμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη εφημερία μας. Το ίδιο συνέβηκε και με τον αριθμό των εισαγωγών», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σιούλης.


Παραμένει οριακή η κατάσταση στη ΜΕΘ

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, παραμένει οριακή η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αν και τα άδεια κρεβάτια είναι πολύ ελαφρώς περισσότερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εφημερίες. Ειδικότερα, το τέλος της χθεσινής εφημερίας βρήκε το ΑΧΕΠΑ με τρεις άδειες κλίνες ΜΕΘ -όλες τους μετά από θάνατο ασθενών-, όταν τις αμέσως προηγούμενες εφημερίες, δεν υπήρχε καμία άδεια κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή στην καλύτερη περίπτωση δεν υπήρχαν άδειες περισσότερες από δύο.


Σε ό,τι αφορά τους θανάτους ασθενών με κορονοϊό, σημειώθηκαν οκτώ στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Οι τέσσερις από τους θανότες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι υπόλοιποι τέσσερις σε απλές κλίνες για covid-19.   

1 σχόλιο:

  1. μην κατεβαίνετε στην Αριδαία χωρίς λόγο.Όχι για μικρά πράγματα.Οι δρόμοι πρέπει να είναι έρημοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365