Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτά είναι τα νέα μέτρα - Ποια καταστήματα ανοίγουν - Ποιες μέρες θα ανοίξουν οι εκκλησίες

Δείτε τις ανακοινώσεις

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 14/12/2020 για το μερικό άνοιγμα των καταστημάτων παρουσιάζουν αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο κυβερνητικός εκορόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 


Είπε ότι η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική και έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση με τον τρόπο που θα θέλαμε. Καταστάσεις συνωστισμού όπως στην Γαλλία και στην Βρετανία προκαλούν ανησυχία. 


Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.


Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway. 


Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.


Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.


Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.


Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.


Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.


Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.


3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο και εξειδικεύοντας τα μέτρα είπε: Θα επιτραπεί η λιανική πώληση μόνο με click away. Δηλαδή η προαγορά, η παραλαβή από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. 


Από υπηρεσίες επιτρέπονται μόνο κομμωτήρια, κουρεία και ΚΤΕΟ.


Πως θα λειτουργεί το click away

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή. Η απόφαση αυτή ελήφθη γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους. 


Αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού τόνισε, θα πάρουμε πίσω αυτή την λειτουργία.


Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηιστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.


Ο υπουργός κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον. 


Όποιος βάλει μέσα πελάτη θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. 


Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο έξοδο σε δρόμο. Είπε ακόμα ότι έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.


Πληροφορίες και καταγγελίες στο 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης. 


Για τα κομμωτήρια 

Ο κ.Γεωργιάδης είπε όσον αφορά στα κομμωτήρια ότι θα επιτρέπονται 4 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση. Τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή θα είναι ανοικτά προαιρετικά. 


Δείτε τις ανακοινώσεις:




2 σχόλια:

  1. Με το Νοσοκομείο Έδεσσας τι θα γίνει ? το προσωπικό είναι αρκετό ? Οξυγόνο υπάρχει ? Άλλαξε κάτι όλο αυτό το διάστημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γίνονται αναφορές για πολλά προβλήματα,μπορούμε να ξέρουμε τι απ όλα λείπει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365