Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Απάντηση Υπουργείου Υγείας σε Βαξεβάνη: Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο

Ο ίδιος χθες γνωστοποίησε , μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό

Ανακοίνωση για την διαδικασία που ακολουθήθηκε με τον εκδότη του «Documento» Κώστα Βαξεβάνης, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.


Ο ίδιος χθες γνωστοποίησε , μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ενώ η υπόθεση καλύπτει και το editorial της εφημερίδας του.


Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.


Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες - εντός 24 ωρών, ως οφείλει - άλλα επτά θετικά κρούσματα.


Συγκεκριμένα: Στις 30/11 ένα θετικό με ID 111257 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 01/12 τρία θετικά με ID 111964, 112046, 113320 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 02/12 ένα θετικό με ID 114967 και ημερομηνία δειγματοληψίας 01/12/2020 και στις 04/12/2020 δύο θετικά με ID 121939 και 121970 και ημερομηνία δειγματοληψίας 03/12/2020. Επομένως, το εργαστήριο κατέγραφε στο παρελθόν τα κρούσματα με συνέπεια.


Κατά συνέπεια δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:


Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;


Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;


Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;


Προφανώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση.


Εννοείται ότι το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών.


Η απάντηση του Δημοσιογράφου στην απάντηση του Υπουργείου


Το απόγευμα του Σαββάτου, δημοσίευσα στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, το Editorial του Documento, το οποίο αποτελεί την προσωπική μου μαρτυρία από την μάχη με τον κορονοϊό.


Στο κείμενο (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) περιγράφω τη μοναξιά και την αγωνία όσων νοσούν από κορονοϊό χωρίς να είναι σε κάποιο νοσοκομείο. Έγραφα επίσης πως όσο νοσούσα, δεν με πήρε κανένας από τον ΕΟΔΥ για να με ενημερώσει, ενώ όταν πήρα εγώ τηλέφωνο δεν απάντησε κανένας. Μίλησα για την πλήρη έλλειψη πρωτοκόλλων για τους ανθρώπους που νοσούν στο σπίτι (καμιά προστασία με αντιβιοτικά για επιμολύνσεις ή αντιφλεγμονώδη) . Περιέγραφα πώς έμεινα σπίτι χωρίς καμία ενημέρωση για το τι κάνω με τους οικείους μου.


Από την ώρα της δημοσίευσης, εκτός από ευχές χιλιάδων ανθρώπων για ανάρρωση τους οποίους ευχαριστώ, πήρα και δεκάδες μηνύματα με μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν πως δεν είμαι κάποια εξαίρεση αλλά ο κανόνας.


Στη μαρτυρία μου, ένοιωσε την ανάγκη να απαντήσει το Υπουργείο Υγείας, αποδίδοντας ευθύνες στο διαγνωστικό εργαστήριο που κατέθεσε με καθυστέρηση τα στοιχεία μου στο Εθνικό Κέντρο.


Η κυβέρνηση, ακόμη και σε ένα προσωπικό μου θέμα υγείας μάλιστα, επιδεικνύει πρωτοφανή μικρότητα. Ακόμη και στο κρεβάτι της αρρώστιας γίνομαι στόχος. Το δε υπουργείο Υγείας αφού ενοχοποιεί το διαγνωστικό κέντρο, επιρρίπτει ευθύνες σε μένα μήπως κόλλησα κάποιον δικό μου άνθρωπο. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι.


Τα λένε όλα αυτά σε ασθενείς, ενώ έχουν καβαλήσει τα ποδήλατα και κάνουν βόλτες πάνω από τα μνήματα για τέρψη και ευχαρίστηση. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Δεν έχει νόημα να πιέζομαι κιόλας λόγω αρρώστιας. Οπότε θα το πως όπως μου έρχεται. Είσαστε απίστευτες πατσαβούρες. Αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνω και εσένα Βασίλη Κικίλια. Τα υπόλοιπα μόλις αναρρώσω πλήρως.


Όσο για τη στάση του κ. Βαξεβάνη και την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων», αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο: χρησιμοποίησε ακόμα και την ασθένειά του.


Αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει».

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να υπήρχαν άλλοι δέκα σαν αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε αχρηστε Κικίλια, κάνε κάτι για την υγεία και άσε τα μαλώματα με τον Βαξεβάνη. Οπιο ανίκανος υπουργός στην πιο υπεύθυνη θέση αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,ναι να μην χαθεί η ράτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365