Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Ξάνθης: Ανοιχτές οι εκκλησίες. Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας προστατεύει από τον κοροναϊό

Ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, δήλωσε πως οι οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές έως τις 14 Δεκεμβρίου

Οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν, «για να μην βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα», λέει ο μητροπολίτης


Ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, δήλωσε πως οι οι εκκλησίες της περιοχής θα είναι ανοιχτές έως τις 14 Δεκεμβρίου (ημέρα που λήγει, τυπικά, το lockdown), παρά τα μέτρα απαγόρευσης για την διασπορά του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με το thraki.com.gr, ο μητροπολίτης ενημέρωσε τους ιερείς και τους κάλεσε να ανοίξουν τις εκκλησίες, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν κανονικά. Παράλληλα, η λειτουργία θα τελειώνει όσο γίνεται πιο νωρίς, ενώ το αντίδωρο θα μοιράζεται στην είσοδο του ναού.


Ο μητροπολίτης Ξάνθης λέει ότι πήρε την απόφαση αυτή, επειδή ο Δεκέμβριος έχει πολλές γιορτές και οι άνθρωποι πρέπει να προσευχηθούν και να κοινωνήσουν, «για να μην βγούμε από αυτή την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα».


Βέβαια μας ενδιαφέρει η σωματική υγεία, αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει και η ψυχική υγεία. Η δυσκολία με το κλείσιμο των ανθρώπων έγκειται περισσότερο στις πόλεις και όχι στα χωριά. Στα χωριά είναι οι μονοκατοικίες, υπάρχουν οι αυλές, θα βγει κανείς, θα πάει στον κήπο του, θα πάει στο χωράφι του και έτσι θα περάσει η ώρα του. Όταν όμως μια οικογένεια πέντε-έξι ατόμων ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα 60-80 τετραγωνικών και υπάρχουν παιδιά, έφηβοι με τον δυναμισμό τους κλπ, καταλαβαίνετε πως δημιουργούνται και εσωτερικά προβλήματα. Άρα λοιπόν θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας με ψυχολογικά προβλήματα» ανέφερε.


«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια» είπε ακόμα και συνέχισε: «Οι Ιεροί Ναοί όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο (σ.σ. οι δηλώσεις του μητροπολίτη έγιναν το Σάββατο) την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν».


Πηγή: protothema.gr

9 σχόλια:

  1. Ας τον μαζέψει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιοι Ιερείς εχουν μεγαλή ευθύνη για την εξάπλωση του ιού. έχουν ξεσηκώσει πολύ κόσμο ειδικά στα χωριά. Πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε και να παρασύρουν άβουλους πιστούς. Οι οποίοι σε όποιο λογικό είναι υπέρ του κλεισίματος των εκκλησιών του ρίχνουν κατάρες. Το αγαπάτε αλλήλους κάποιοι το έχουν ξεχάσει και απομακρύνουν κόσμο από την εκκλησία έτσι. Έχουν γίνει φανατικοί σαν κάτι άλλους που καροιδεύουν. Αίσχος και σε όλους αυτούς. Πήγα στην εκκλησία με μάσκα πριν λίγους μήνες και με έδειχναν με το δάχτυλο. Αμόρφωτοι, άβουλοι και φανατικοί. Δεν είναι αυτά που δίδαξε ο Ιησούς. Δεν δίδαξε κακία στο αντίθετο. Κάποιοι εκθέτουν με την συμπεριφορά τους την πίστη μας και τον Χριστιανισμό. Απλά ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί πρέπει να προβάλετε ότι πει κάποιος δεν το έχω καταλάβει ποιος είναι ο κύριος και πρέπει να μάθω εγώ στην Αλμωπία τι είπε Ποιος είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου ρε λεβέντη και καραμπουζουκλή.
    Σίγουρα δεν κατάλαβες τι ζούμε.
    Σίγουρα πλανάσαι πλάνην οικτρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μαγαζί της εκκλησίας είναι το πιο στυγνό δεν καταλαβαίνει από θάνατο υπόσχεται παραδείσους και πουλάει τζάμπα ελπίδα
    Στην προκειμένη περίπτωση όμως σκοτώνει αθώο κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παράνοια του χαζού Έλληνα: άνεργος, αλλά αγοράζει καφέ απ εξω! Δεν βολεύεται με σπιτικό καφέ! Όχι! Και θα κάνει κι ένα πακέτο τσιγάρα στο μπαλκόνι....Έλληνας γνήσιος....
    Το ντουβάρι πιό μεγάλη αξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ νομίζω ότι θυμάται ακόμα ποιός ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365