Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια με ρύζι

Η συνταγή της ημέρας

Δείτε την συνταγή:


Υλικά συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
7 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια κύμινο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κουταλάκια αλάτι και πιπέρι
μια συσκευασία ρύζι πιλάφι
4 φρέσκιες ντομάτες
1 κούπα λάδι
βασιλικός
1 κρεμμύδι τριμμένο
λίγος δυόσμος

Μια πολύ ωραία και παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια με ρυζάκι, είτε για κύριο πιάτο μια καθημερινή είτε για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε σε μια λεκάνη, τα υλικά μας. Δηλαδή, τον κιμά, 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι, την φρυγανιά και το κύμινι. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε όλα μαζί σε μακρόστενο σχήμα. Την ώρα που πλάθουμε ένα-ένα τα βουτάμε μέσα στο ποτήρι του κρασιού.

Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την μια σκελίδα σκόρδο που μας έχει περισσέψει. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο δυόσμο, λίγο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης, το υπόλοιπο κρασί (1 ποτήρι) και αν θέλουμε λίγο ακόμα κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει λιγάκι, και μετά ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Για το ρύζι:
Τέλος, για το ρύζι, βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα σακουλάκια με το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Τα σουτζουκάκια μας είναι έτοιμα, σερβίρουμε με όσο ρύζι θέλουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα μας από την κατσαρόλα. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365