Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020

Πράσινη η Ελλάδα στον δείκτη θετικότητας των τεστ για τον κορονοϊό

Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ανοίγει το ECDC, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Βασανιστικά αργά μεν, αλλά ο δείκτης θετικότητας των τεστ για κορονοϊό έχει πέσει τις τελευταίες μέρες κάτω από το όριο του 4, με αποτέλεσμα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων να εντάσσει την Ελλάδα στην «πράσινη» ζώνη.


Μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ανοίγει το ECDC, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις της τελευταίας εβδομάδας, η χώρα μας μπήκε στη ζώνη των «πράσινων» χωρών αναφορικά με την θετικότητα του κορονοϊού.


Στην ζώνη αυτή συγκαταλέγονται οι χώρες που έχουν δείκτη θετικότητας κάτω του 4. Σημειώνεται πως αυτό είναι το όριο που -αν ξεπεραστεί- χτυπά συναγερμό για την πιθανή ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων κατά της πανδημίας.


Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης θετικότητας προκύπτει ως ποσοστό των θετικών κρουσμάτων που εντοπίζονται στο σύνολο των τεστ που γίνονται ανά χώρα.


Την είδηση για την μείωση του δείκτη θετικότητας στην Ελλάδα και την συμπερίληψη της χώρας μας στην «πράσινη» ζώνη, γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο ΕΟΔΥ, αναφέροντας: «Ο δείκτης θετικότητας στη χώρας μας είναι κάτω από το 4% στον επίσημο χάρτη του European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Συνεχίζουμε τη συλλογική προσπάθεια προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά της COVID-19. Χρόνια πολλά!».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365