Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Κύκλωμα κοκαΐνης: Τα ενημερωτικά sms στους πελάτες, το delivery και η «αχίλλειος πτέρνα»

Όλοι οι πελάτες, εν ευθέτω χρόνο, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις

Οι… παραδόσεις γίνονταν όλο το 24ωρο. Νέα στοιχεία για τα “βαρύ” πελατολόγιο. Όλοι οι πελάτες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα.


“Γεια σας φίλοι μου… μετά από μια μικρή διακοπή, τα παιδιά του 24ωρου είναι και πάλι κοντά σας, γρηγορότερα και με καλύτερη ποιότητα”. Αυτό ήταν το ομαδικό μήνυμα που δέχτηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι πελάτες της συμμορίας των πολυτελών προαστίων, που είχε γεμίσει τα σαλόνια της Αθήνας με κόκα υψηλής ποιότητας, προκειμένου να ενημερωθούν στις αρχές του καλοκαιριού, πως το 24ωρο ντελίβερι κόκας ξεκινά και πάλι.


Ο 33χρονος φερόμενος αρχηγός της σπείρας ακολουθούσε κατά γράμμα τους κανόνες του καλού μάνατζμεντ, ώστε να διατηρεί σε υψηλά ποσοστά την πελατεία του ενημερώνοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο για την διαθεσιμότητα του «προϊόντος», εν προκειμένω της κοκαΐνης, όσο και για τις σεζόν διακίνησης που ξεκινούσαν Καλοκαίρι και Φθινόπωρο.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν άνοιγε η σεζόν του Φθινοπώρου, οι -πάνω από 200- πελάτες του κυκλώματος, οι περισσότεροι επώνυμοι Αθηναίοι και με «βαριά πορτοφόλια», δέχονταν εκ νέου μήνυμα στα κινητά τους, προκειμένου να γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή: «τα παιδιά του 24ωρου» θα βρίσκονται κοντά τους, με τα γραμμάρια κοκαΐνης που έχουν παραγγείλει: «…Τώρα που ο καιρός κρυώνει, καιρός για… σούπα… καλό Φθινόπωρο από την ομάδα του 24ωρου».


«Σούπα» στην γλώσσα των χρηστών της κοκαΐνης σημαίνει το βράσιμο της δόσης, για να βγει στην επιφάνεια η «καθαρή κόκα».


Ως γνωστόν η σπείρα είχε «βαρύ» πελατολόγιο, ανάμεσα τους μια γνωστή τραγουδίστρια και δημοσιογράφος, πρώην συμβία επίσης γνωστού τραγουδιστή, ένας επίσης τραγουδιστής και συγκεκριμένα ράπερ, ιδιαίτερα διάσημος στους έφηβους, τρεις δικηγόροι που εργάζονται ως νομικοί σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών, ένας διάσημος επιχειρηματίας με μεγάλο ξενοδοχείο σε νησί των Κυκλάδων που αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, αλλά και μια εντυπωσιακή κυρία από την Κηφισιά επίσης γνωστή στην περιοχή, καθώς είχε εμπλακεί με τα κοινά του Δήμου Κηφισιάς. Βέβαια, από το πελατολόγιο δεν έλειπε και ο αθλητής, εν προκειμένω μπασκετμπολίστας της Α2 κατηγορίας.


Όλοι οι πελάτες, εν ευθέτω χρόνο, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις.


Οι κωδικοί

Ευρηματική είναι και η φρασεολογία που χρησιμοποιούσαν οι πελάτες για την παραγγελία των γραμμαρίων της κοκαΐνης. Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην σύζυγος επίσης τραγουδιστή, συνήθως έκανε παραγγελία «μια μπυρίτσα», ενώ η εντυπωσιακή κυρία της Κηφισιάς ζητούσε «ένα μονόπιτο στο γνωστό σημείο».


Επίσης, ο γνωστός ράπερ συνήθως ήθελε «δίπιτα» δηλαδή δύο γραμμάρια και τα παραλάμβανε λίγο πιο κάτω από το σπίτι του για να μην κινεί τις υποψίες.


Οι δικηγόροι από τις μεγάλες εταιρείες είχαν μια αμεσότητα στα τηλέφωνα με τους ντελιβεράδες της κόκας: «θέλω ένα θέμα», και όταν πια το ντελίβερι έφτανε κοντά στο σπίτι, ή στην εταιρεία που εργάζονται, έστελνε ένα λακωνικό μήνυμα: «…ήρθε κατέβα».


Η εξάρθρωση

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και τρία χρόνια είχαν στοχοποιήσει τον σκληρό Αλβανό κακοποιό, που ουσιαστικά είχε δημιουργήσει μια οικογενειακή επιχείρηση, καθώς στην συμμορία συμμετείχαν η σύζυγος του, η πεθερά του και η κουνιάδα του.


Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για σωρεία βίαιων ληστειών και κατά συνέπεια ήταν ένας άνθρωπος που δύσκολα μπορούσε να τεθεί σε παρακολούθηση. Όλες οι προσπάθειες των αστυνομικών να τον θέσουν σε παρακολούθηση είχαν πέσει στο κενό, καθώς ο «αρχηγός της σπείρας των επωνύμων», ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικός. Παρ’ όλα αυτά δεν απέφυγε το λάθος.


Μετά την πρώτη καραντίνα, όπου στην κυριολεξία η σπείρα έκανε «χρυσές δουλειές», οι ανάγκες για «προσωπικό» αυξήθηκαν με αποτέλεσμα ο «Αρχηγός» να προσλάβει έναν Βαλκάνιο γνώστη του αντικειμένου, ο οποίος μάλιστα επέκτεινε το πελατολόγιο της σπείρας σε Κολωνάκι, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.


Το συγκεκριμένο πρόσωπο αποδείχθηκε η «αχίλλειος πτέρνα» της συμμορίας, καθώς ήταν και ο ίδιος παλιός γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών αφού κατά το παρελθόν μοίραζε κόκα σε επώνυμους του Κολωνακίου και των Βορείων προαστίων.


Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου ανθρώπου αποδείχθηκε «λίρα 100» καθώς οι έμπειροι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να ξεδιπλώσουν ολόκληρο το κουβάρι που τους οδήγησε τελικά στην εξάρθρωση της πολυδαίδαλης σπείρας.


Από εκεί και έπειτα οι αστυνομικοί, εδώ και 7 μήνες είχαν παγιδεύσει με τον “υπέρ κοριό” της Ασφάλειας όλα τα κινητά των εμπλεκομένων, με αποτέλεσμα να φτάσουν ακόμα και στο «βαρύ» πελατολόγιο της σπείρας των επωνύμων και τελικά στην εξάρθρωση της.


Μάλιστα, ο όγκος των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων είναι τόσο μεγάλος, ώστε ακόμα 30 cd με συνομιλίες για διακίνηση κοκαΐνης, απομαγνητοφωνούνται στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών, προκειμένου να καταλήξουν στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών.


Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως σ’ αυτά τα cd περιέχονται επιπλέον ονόματα «φωτιά» της αθηναϊκής κοινωνίας, καθώς πλήρωναν μέχρι και 100 ευρώ το γραμμάριο για το «χρυσό τους ρουθούνι».


Το μοναδικό κενό στις έρευνες των αστυνομικών είναι ο πακτωλός χρημάτων που είχε εξοικονομήσει η σπείρα από την διαρκή διακίνηση της κοκαΐνης: «…χρήματα πολλά δεν βρέθηκαν στην κατοχή τους και αυτό δεν δικαιολογείται, καθώς την ημέρα η σπείρα είναι δυνατόν να εξοικονομούσε έως και 1.000 ευρώ το 24ωρο», λέει με νόημα στο newsit.gr, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.


Μάλιστα και κατά μια πληροφορία, ο πακτωλός των χρημάτων από την διακίνηση στα «χρυσά aθηναϊκά ρουθούνια», έφυγαν τα περισσότερα στην Αλβανία και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, μέσω επενδυτικής εταιρείας, να επενδύονταν στην αγορά των Τιράνων, ακόμα και με αγορά ομολόγων, αλλά και μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365