Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Zodiac: Αποκρυπτογραφήθηκε, μετά από 51 χρόνια, μήνυμα του κατά συρροή δολοφόνου

Ο Zodiac παραμένει άγνωστος για περισσότερες από πέντε δεκαετίες

Χρειάστηκαν 51 χρόνια και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τρεις χώρες για να σπάσει ο κώδικας και να αποκρυπτογραφηθεί μήνυμα, που άφησε ο ακόμα άγνωστος στις αρχές κατά συρροή δολοφόνος «Zodiac».


Όμως, την Παρασκευή, ο ειδικός στην αποκρυπτογράφηση David Oranchak αποκάλυψε για πρώτη φορά, το δυσοίωνο μήνυμα που έστειλε ο δολοφόνος.


O 46χρονος ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος του Zodiac από το 2006.


«Ελπίζω να διασκεδάζετε προσπαθώντας να με πιάσετε» αναφέρει το μήνυμα που στάλθηκε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle τον Νοέμβριο του 1969 με μια σειρά συμβόλων.


«Δεν φοβάμαι το θάλαμο αερίων γιατί θα με στείλει στον παράδεισο νωρίτερα. Γιατί τώρα έχω αρκετούς σκλάβους να δουλεύουν για μένα» λέει το μυστηριώδες μήνυμα του δολοφόνου που απέκτησε το προσωνύμιο, Zodiac.


Το FBI επιβεβαίωσε ότι η είδηση σχετικά με τον κώδικα είναι αληθινή αλλά είπε ότι δεν βοηθά τους ερευνητές στον εντοπισμό του.


«Ο Zodiac τρομοκρατούσε πολλές κοινότητες σε όλη τη βόρεια Καλιφόρνια και παρόλο που έχουν περάσει δεκαετίες, συνεχίζουμε να αναζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα αυτών των βάναυσων εγκλημάτων», ανέφερε η εκπρόσωπος του FBI, Cameron Polan στη δήλωση που δόθηκε στο San Francisco Chronicle.


Η Polan πρόσθεσε ότι η υπόθεση του Zodiac παραμένει μια συνεχής έρευνα για το τμήμα του Σαν Φρανσίσκο.


«Λόγω του συνεχιζόμενου χαρακτήρα της έρευνας και λόγω του σεβασμού προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, δεν θα παράσχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή», είπε.


Αυτή είναι η δεύτερη αποκρυπτογράφηση του Zodiac. Ο πρώτος γρίφος λύθηκε γρήγορα από ένα ζευγάρι της περιοχής.


Όπως και ο κώδικας που εκτίθεται σήμερα, ο πρώτος χρησίμευε μόνο για να τρομάξει και να προκαλέσει. Αποκάλυψε λίγα πράγματα για το ποιος ήταν ο δολοφόνος: «Μου αρέσει να σκοτώνω» έλεγε το μήνυμα «γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό».


Ο Zodiac συνδέεται επίσημα με πέντε δολοφονίες στο Bay Area που συνέβησαν το 1968 και το 1969. Δύο επιπλέον θύματα διέφυγαν και πιστεύεται ότι πολλά άλλα εγκλήματα διαπράχθηκαν από το ίδιο άτομο που ανέλαβε την ευθύνη για 37 θανάτους.


Ο δολοφόνος, που πιστεύεται ότι ήταν λευκός, άρχισε να έρχεται σε επαφή με εφημερίδες το 1969 και τηλεφώνησε στην αστυνομία, αποκαλώντας τον εαυτό του μόνο ως «Zodiac».


Συχνά ζητούσε δημοσιότητα για τα τρομερά εγκλήματά του, απειλώντας εφημερίδες με επιπλέον δολοφονίες, αν αρνούνταν να εκτυπώσουν τα κρυπτογραφημένα του μηνύματα.


Υπήρχαν συνολικά τέσσερις κώδικες και ένας όπου ο δολοφόνος είπε ότι η ταυτότητά του θα αποκαλυφθεί. Αν και κατά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές θεωρίες για την ταυτότητά του ο Zodiac παραμένει άγνωστος για περισσότερες από πέντε δεκαετίες.


Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365