Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πρώτη ανάσα: Τα 3 μέτρα που ανακοινώνονται την Παρασκευή

Τι θα ακούσουμε από τον Νίκο Χαρδαλιά

Οι μέρες που διανύουμε είναι οι πιο κρίσιμες σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. Και αυτό γιατί έως τις 16 του μήνα θα έχει φανεί το μέγεθος της ζημιάς από τον συνωστισμό των Θεοφανείων.


Αν και αρχικά οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι τα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων εντούτοις τις τελευταίες ώρες επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως γλιτώσουμε το αρνητικό σενάριο του τρίτου κύματος και δούμε μια ελεγχόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.


Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες μέρες, τότε την Παρασκευή θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά 3 μέτρα.


Το πρώτο θα είναι η παράταση του lockdown για άλλη μια εβδομάδα. Δεν αλλάζει κάτι στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας ούτε στα μηνύματα. Το lockdown θα παραταθεί και η εκτίμηση είναι ότι η παράταση θα συνεχιστεί σίγουρα έως το τέλος του μήνα.


Το δεύτερο μέτρο θα δώσει μια ανάσα στην οικονομία και στις χειμαζόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς από Δευτέρα 18/1 θα δούμε το click in shop. Οι καταναλωτές θα πηγαίνουν στo κατάστημα με προγραμματισμένο ραντεβού και θα μπορούν να δοκιμάζουν το προϊόν εντός καταστήματος. Πριν από την προσέλευση θα λαμβάνουν από το μαγαζί ένα SMS με την ώρα και την ημερομηνία που πρέπει να βρίσκονται στο κατάστημα. Θα έχουν στη διάθεσή τους 3 τρεις ώρες για αγορές από τη στιγμή που θα στείλουν το μήνυμα στο 13033.


Το τρίτο μέτρο έχει να κάνει με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το άνοιγμα που περίμεναν πολλοί δεν θα γίνει ούτε στις 18/1 καθώς οι λοιμωξιολόγοι δεν θεωρούν ότι έχουν ακόμα τα επιδημιολογικά δεδομένα που χρειάζονται για να πάρουν μια τόσο λεπτή απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365