Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ποια προϊόντα παίρνουν παράταση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%

Με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ

Παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό (6%) σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορoνοϊού COVID19 έως 30.04.21 - Υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., αντίστοιχα.


Με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ παρέχονται οδηγίες αναφορικά με τη παράταση εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό (6%) σε συγκεκριμένα αγαθά που συνδέονται με την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19  και την υπαγωγή ειδών για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα όπως ορίζεται στην απόφαση:


Παράταση ΦΠΑ 6% για προϊόντα αντιμετώπισης κορονοϊού


Παρατείνεται έως και 30.4.2021 η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ έξι τοις εκατό ( 6%) στα απαραίτητα αγαθά για την αντιμετώπιση του COVID 19 και τη αποφυγή της διασποράς όπως για μάσκες και γάντια, σαπούνι και παρασκευάσματα, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, Αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη και καθαρή.

 

Υπαγωγή σε ΦΠΑ 6% προϊόντων εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα:


α) τα προϊόντα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που υπάγονταν σε συντελεστή 13% μετατίθενται σε συντελεστή ΦΠΑ 6%.

β) οι ταινίες μέτρησης σακχάρου, το σύστημα φωτεινής ειδοποίησης και ο δέκτης φωτεινών σημάτων που

προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία μετατίθενται από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365