Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Πάτρα: Κατέληξε η 8χρονη Ειρήνη που έψαχνε μόσχευμα καρδιάς

Έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα

Κατέληξε τα ξημερώματα η 8χρονη Ειρήνη, που μεταφέρθηκε την Κυριακή (3/1) στο Μπέργκαμο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, καθώς έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα.


Η μικρή Ειρήνη μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από την Πάτρα στην Αθήνα και από εκεί με C-130 στο Μπέργκαμο. Η 8χρονη ήταν διασωληνωμένη για μέρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. 


Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ανδρέας Ηλιάδης επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) ζητώντας την άμεση εύρεση συμβατού μοσχεύματος. Μετά από επικοινωνία του ΕΟΜ με τον αντίστοιχο ιταλικό οργανισμό κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της 8χρονης στην Ιταλία και η νοσηλεία της σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο προκειμένου να λαμβάνει συγκεκριμένη αγωγή, μέχρι να βρεθεί μόσχευμα.


Το μικρό κοριτσάκι, ωστόσο, έπειτα από τη σκληρή μάχη που έδωσε, δεν άντεξε και άφησε την τελευταία της πνοή στις 4:15 τα ξημερώματα στην Ιταλία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365