Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Ορκίστηκε ο Τζο Μπάιντεν!

Είναι και επίσημα ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ιστορική η ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις ως πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος της χώρας

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε μια διαφορετική, λόγω πανδημίας αλλά και πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας, τελετή ο Μπάιντεν ορκίστηκε και ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του. Ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας η ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις που έγινε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.


Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν την εμφάνιση της Χάρις στο μπαλκόνι του Καπιτωλίου εμφανίστηκε ο αστυνομικός Γιουτζίν Γκούντμαν και το κοινό σηκώθηκε και τον χειροκρότησε. Ο Γκούντμαν ξεχώρισε για την συμπεριφορά και την ανδρεία του κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.


Με τις χιονονιφάδες να πέφτουν η απαστράπτουσα LadyGaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και ακολούθησε η ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η Τζένιφερ Λόπεζ που τραγούδησε με τη σειρά της και στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία του νέου προέδρου.


Ο Μπάιντεν ορκίστηκε από τον αρχηγό του ανώτατου δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς και η σύζυγός του, Δρ Τζιλ Μπάιντεν, κράτησε τη Βίβλο καθώς ορκίστηκε.

 

Η Βίβλος ανήκει στην οικογένεια του Μπάιντεν από το 1893 και χρησιμοποιήθηκε κατά την τελετή της ορκωμοσίας του ως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, υπό την προεδρία Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365