Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Σε ποια περιοχή της Ελλάδας οι γονείς δεν έστειλαν στο σχολείο κανένα παιδί

Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down

Χωρίς παιδιά, άνοιξε τη Δευτέρα (11/1) το πρωί, το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης και το Νηπιαγωγείο, καθώς με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κανείς δεν έστειλε τα παιδιά του σχολείο για το φόβο του κορωνοϊού.


«Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί , κανένα νήπιο Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν στην καταγγελία τους και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση έχουν κάθε δικαίωμα να φωνάζουν, αφού η απόφαση της Κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη της σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.


Σύμφωνα με τον κ. Μπούτση, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, κανείς στην Διεύθυνση του Σχολείου δε γνώριζε ποια παιδιά - μαθητές Ρομά νοσούν ή είναι σε καραντίνα ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος! «Η απάντηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ και η αστυνομία όπως μας λέει βασίζεται στην υπευθυνότητα του καθενός να μη στείλει άρρωστο παιδί σχολείο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και προσθέτει: «Εμείς δε λέμε ότι θα το στείλει κάποιος επειδή είναι ανεύθυνος, αλλά επειδή δεν έχει καταλάβει, δε γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς κάποιοι το περνούν τελείως ασυμπτωματικά. Ποιος θα προστατεύσει το δικό μου το παιδί και στη συνέχεια την οικογένειά μου;».

 

Όπως τονίζει ο κ. Μπούτσης η Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, όμως οι κεντρικές αποφάσεις που αλληλοαναιρούνται δημιουργεί προβλήματα και φόβους στους ίδιους. «Το θεωρώ αδιανόητο να δείχνω το Ε9 για να μεταβώ μερικά μέτρα να ταΐσω τα σκυλιά μου και από την άλλη να μου ζητούν να στείλω τα παιδιά σχολείο, όταν δίπλα μας ένας στους πέντε νοσεί επίσημα και οι υπόλοιποι όλοι είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Είναι δυνατόν να ανοίγουν τα σχολεία σε τόσο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές; Και ειδικά όταν η απόφαση αυτή παίρνετε κατά πλειοψηφία με μεγάλη μερίδα λοιμοξιολόγων να διαφωνεί ως προς το χρόνο ανοίγματος».


Και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καταλήγει με το τι ακριβώς ζητούν: «Ζητάμε να συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για όσες μέρες τουλάχιστον διαρκεί το lockdown, περιμένοντας να υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο και στη συνέχεια αφού διασφαλιστεί ότι μαθητές που νοσούν ή είναι επαφές ενεργών κρουσμάτων, παραμένουν σε καραντίνα, να γυρίσουν όλα τα παιδιά με ασφάλεια στις τάξεις τους».


πηγή: lamiareport

1 σχόλιο:

  1. Οι σύλλογοι γονέων δεν είναι για δημόσιες σχέσεις.Ούτε για συζητήσεις.Απαιτούνε και συμβάλλουν με όλα τα μέσα αν χρειαστεί.Στην Αριδαία φοβάσε να μιλήσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365